kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
STERLIN
40,8301
BITCOIN
$70.661
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

‘Cumhurbaşkanlığını alacağız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere’de görüştüğü AB ve ABD’den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan’a 2019 yılında yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanlığını alacaklarını belirtti.

‘Cumhurbaşkanlığını alacağız’
07.12.2017
0
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere’de görüştüğü AB ve ABD’den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan’a 2019 yılında yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanlığını alacaklarını belirterek, “Türkiye’de parlamenter sistemi ve hukuku yeniden tesis edeceğiz, Türkiye’nin demokrasi algısını değiştireceğiz” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Londra’da 4 gün sürecek programı başladı. Seyahatin ilk durağı İngiltere’nin Avrupa Birliği Bakanlığı oldu. Kılıçdaroğlu AB ve ABD’den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile Bakanlık binasında bir araya geldi. Ardından da bir grup yabancı yatırımcı ile görüştü.

YENİDEN PARLAMENTER SİSTEM

Kılıçdaroğlu, Duncan görüşmesinde, Türkiye’nin AB ilişkileri ve İngiltere’nin Brexit kararı ele alındı. Duncan, Türkiye’de 15 Temmuz sonrası yaşanan gelişmeler ve 2019’da yapılacak seçimlerle ilgili Kılıçdaroğlu’nun görüşlerini sordu. Kılıçdaroğlu ise 2019 seçimleri ile ilgili ciddi hazırlık yaptıklarını dile getirerek, “2019 seçimlerinde mutlaka Cumhurbaşkanlığını alacağız. Bu süreçte demokrasi yanında olan birleşenlerle birlikte hareket ediyoruz. Erken veya zamanında her türlü seçime hazırız. 2019’da biz Cumhurbaşkanlığını alacağız. Ardından Türkiye’de parlamenter sistemi ve hukuku yeniden tesis edeceğiz, Türkiye’nin demokrasi algısını değiştireceğiz. Türkiye’yi daha güvenli, yaşanabilir ve dünya ile entegre ülke haline getireceğiz” dedi. Duncan ise “Türkiye’de demokrasi ile ilgili yaşanan sorunların farkındayız. Hükümete de hassasiyetlerimizi çeşitli kanallardan anlatıyoruz” diye konuştu.

Görüşmede Kuzey Irak’taki bağımsızlık referandumu da konuşuldu. Duncan, referandum kararının talihsiz ve yanlış bir karar olduğunu belirtirken, Kılıçdaroğlu Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin Irak Anayasası çerçevesinde düzenlenmesini gerektiğini ifade etti. Görüşmede İngiltere’nin Brexit kararı da konuşuldu. Duncan, Brexit sürecinin 2019’da tamamlanmasının öngörüldüğünü ifade ederek, “Bugün referandum olsa Brexit kararı çıkmazdı” diyerek, bu sürecin hükümetin dağılmasına kadar gidebileceğini anlattı.

HUKUK OLSA GEREKEN YAPILIRDI

Yatırımcılarla görüşmede ise Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgelerle ilgili izlenecek hukuki süreç gündeme geldi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de hukuk olsa gereken işlemler zaten yapılırdı” dedi.
Kılıçdaroğlu, Londra’da İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn ile de görüşecek. İngiltere’de yaşayan Türklerle bir araya gelecek olan Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsicileriyle de toplantı yapacak. (HÜRRİYET.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.