kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3130
EURO
35,0793
STERLIN
40,9385
BITCOIN
$70.707
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Siber: GKRY, Kıbrıs Türk Halkını hiçe sayma tutumunu sürdürüyor

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, yazılı açıklama yaparak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) tutumunu eleştirdi.

Siber: GKRY, Kıbrıs Türk Halkını hiçe sayma tutumunu sürdürüyor
16.01.2018
0
A+
A-

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, yazılı açıklama yaparak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin  (GKRY) tutumunu eleştirdi.

Siber, Rum Yönetiminin özellikle son yaşanan süreçte iki toplumun varlığına ve eşitliğe dayalı bir çözüm modelini benimsemediğini, müzakere sürecinin çökmesine neden olduğunu ifade ederek, “Müzakerelerin kopmasının esas nedeni olan Kıbrıs Türk Halkının hak ve iradesini bu hiçe sayma tutumunu her platformda sürdürmeye devam ettiklerini üzülerek gözlemlemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Siber, 10 Ocak’ta Roma’da, Avrupa Birliği Üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi’ndeki üye ülkelerin, Rum liderinin önerisiyle garantilerin tamamen ortadan kalkacağı bir çözüme destek yönündeki ortak mutabakata imza koyduğuna dikkati çekti.

Siber, “Rum lider Anastasiadis’, Crans Montana’da dile getirdiği “sıfır garanti” isteğini, Roma Zirvesi’nde ortak mutabakata çevirmiştir. Kıbrıs’ta yaşayabilir ve adil bir çözüm arzuladığını her fırsatta ifade eden Avrupa Birliği’ne üye ülkeler tarafından, Kıbrıs Türk Halkının iradesini yansıtmayan bu tek taraflı karara imza atılması, adil olmadığı gibi güvensizliği derinleştirmekte ve çözümsüzlüğe çanak tutmaktadır” dedi.

Siber, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin, Yunanistan’la imzalayacağı “Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması” ile deniz yetki alanlarını adanın tek sahibi gibi davranarak kendi lehlerine sınırlandırmayı hedeflediğine işaret ederek, “Bu durum, Kıbrıslı Türklerin bu alandaki haklarını tamamen yok sayma girişimidir” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber, Birleşmiş Milletler’in, bölgede gerilimi artıran, çözümü sabote eden, Kıbrıslı Türklerin haklarını hiçe sayan art niyet taşıyan tek taraflı Rum girişimlerine ve mutabakatlara gerekli hassasiyeti göstereceğine inandığını kaydederek, Rum lidere bu girişimleri engelleme çağrısında bulunması ümidini dile getirdi. (HABERKIBRIS)

ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.