kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4939
EURO
34,7326
STERLIN
40,5843
BITCOIN
$62.728
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

Londra Sanat Forumu tanıtımı gerçekleşti

Londra Sanat Forumu tanıtımı gerçekleşti
29.01.2018
0
A+
A-

İngiltere’nin birçok yerinde yaşayan sanatçıları bir araya getirmek, toplum ile sanatı buluşturmak amacı ile oluşturulan Londra Sanat Forumu, KKTC temsilciliğinde düzenlenen bir resepsiyonla tanıtıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Zehra Başaran’ın böyle bir platformun kurulması için destek olduğu ve temsilcilik kapılarını açarak verdiği resepsiyona, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, eşi Deniz Ergin, KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik, Türkiye’nin Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği Mali Katibi Ümit Bozdağ, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Karakuş, toplumumuzun çeşitli dernek ve vakıf temsilcileri, farklı ülkelerden bir çok sanatçı ve sanatseverler katıldı.

Sanat forumunun kurulmasının toplumumuz tarafından önemine işaret eden ve gecenin açılış konuşmasını yapan KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını ve böyle bir forumun başlatılması için neden destek olduğunu şu sözlerle açıkladı:

“Birkaç defa benimle birlikte buluşan çekirdek kadro Londra’da bir sanat platformuna ihtiyaç duyulduğunu ve bunun oluşturulmasında benim desteğimin yararı olacağını düşündüklerini dile getirdi. Ne bir dernek, ne bir başkan, ne bir yönetim kurulu bulunan, sadece toplumun sanatla ilgili ve sanatsever insanlarını sanatta buluşturmayı amaçlayan bir girişim olduğu için destek veriyorum. Bu davet sanatla ilgili ve sanatsever herkese açıktır. Temsilcilik burada, sadece ev sahipliği yapıyor. Bunu yürütecek olan ve devamını getirecek olan sizlersiniz.”

Toplum tarafından yakından tanınan ve konuşmasında sanatın insanlar için ne denli önemli olduğuna değinen Yazar Sonay Yakup Yakupsoy ise böyle bir oluşumun kurulmasında ki en büyük nedeni şu sözlerle açıkladı:

“Bana sanat nedir diye sorarsanız, ‘toplumun aynasıdır’ derim. Burada bulunan veya medya aracılığı ile sesimizi duyan arkadaşlara seslenmek istiyorum. Sanatını kaleminle mi, sesinle mi, yoksa bir müzik aleti ile mi icra ediyorsun? Ne ile olduğu önemli değil yeter ki buyur gel, bize katıl ve biz de çoğalalım.”

Tanıtılan Londra Sanat Forumu’nun şu an ki kadrosu ise şöyle; Yazar Sosyolog ve Belgesel Yapımcısı Semra Eren Nijhar, Eğitimci ve Müzik Öğretmeni Erkan Pastırmacıoğlu, Ressam Mehmet Salih Öksüzoğlu, Şiir ve Yazar Arife Redvan ile Şair Yazar Sonay Yakup Yakupsoy.

HER AY BİR ETKİNLİK

Kurulan sanat forumu’nun planladığı ve her ayın son Perşembe günü gerçekleşecek ilk etkinliklerin içerik ve tarihleri ise şu şekilde olacak;

22 Şubat / Kıbrıslı Şair Osman Türkay’ı anma

29 Mart / Kadın ve Sanat

26 Nisan / Müzik ve Edebiyat

31 Mayıs / Görsel Sanatlar

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.