kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3391
EURO
35,1103
STERLIN
41,0618
BITCOIN
$62.781
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

KKTC Londra Temsilciliğine övgü

KADINA karşı şiddet konusunda farkındalık yaratma platformu KKTC Londra temsilcisini ziyaret etti.

21.02.2018
0
A+
A-

KADINA karşı şiddet konusunda farkındalık yaratma platformu KKTC Londra temsilcisini ziyaret etti.

İzmir’in kanaat önderi kadınları ve Seferihisar Belediyesi tarafından desteklenen platform ve İngiltere Kadın Platformu, KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaranı ziyaret etti.

İzmir’in öncü kadınları, kadına yönelik şiddetle ilgili farkındalık yaratmak için Londra’ya ziyaretlerde bulunacak ve ilk ziyaretini KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran ile görüşmekle gerçekleşti. İngiltere Kadın Platformu ile birlikte 19 Şubat Pazartesi günü 40 kişilik bir heyet ile Zehra Başaran ziyaret edildi.

KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran, kadına karşı şiddet konusunda farkındalık platformu olarak üst düzey yetkililer ile Enfield Belediyesindeki bir panel ile bir çalışma toplantısı gerçekleşeceğini açıkladı. Ayrıca, bu konu ile ilgili İngiltere’de Lordlar Kamarasında Meral Ece eşliğinde bir toplantı düzenleneceğini söyledi.

Başaran, kendisini ziyarette gelen üst düzey yetkililere ve Seferihisar Belediyesinden gelen misafirlere kadına karşı şiddet konusunda farkındalık platformun bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Burada KKTC elçiliği olarak yaklaşık 300,000 KKTC vatandaşlarımıza konsolosluk hizmeti veriyoruz. Bunun yanında Kıbrıs’tan görevlendirilen ve Londra Türk dil ve kültürü okullarında çalışan öğretmenler ile eğitim hizmeti veren, parlamentoda KKTC dostluk grubu ile çalışan, Londra’da konsolosluk çatısı altında dernekler, eğitim konsolosluğuna bağlı okul aile birlikleri ve Futbol Federasyonu Başkanı olmak üzere farklı sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmaktayız. Kadınsız bir dünya düşünemeyeceğim gibi, erkeksiz de bir dünya düşünemeyeceğim.

13 Ocak 1983’de henüz KKTC ilan edilmeden, ben göreve başladım ve diplomat olarak işe başladığımda, altı tane diplomatın arasında bir tek kadın olarak ben vardım.  Fakat altı yıl sonra, altı tane daha memur alınmıştı ve biri erkekti diğerleri ise kadın.

Bu noktaya gelmek kolay olmuyor, bayanların başlangıçta terfi almaları, yükselmeleri ve yönetici amir kadrolara gelmesi bir kırılma noktasıdır.

Son yıllarda ilk kadın Dışişleri bakanımız oldu ve onun döneminde de makam şoförü kadın olmuştu.” dedi.

Başaran 35’inci hizmet yıllında olduğunu vurgulayarak, Londra’da yasal yaş hakkından emekliye ayrılacağını belirtti.

Sosyal sorumluluk projeleriyle İzmir’de dikkatleri çeken müzik eğitmeni ve sivil toplum önderi olan Muharrem Dayanç, İzmirli kadınlar adına Büyükelçi Zehra Başaran’a kadına yönelik şiddetle ilgi farkındalık yaratma projesine göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür etti, “Farkındalık yaratmak istedik, kadına yönelik şiddet konusu bir evrensel sorundur.” ifadesini kullandı.

İyi insanlara ve insanlık için iyi şeyler yapanlara beyaz kurdele takıldığını belirterek, Dayanç KKTC temsilcisi Başaran’a beyaz bir kurdele taktı ve İzmir’den lokum ikram etti.

İngiltere Kadın Platformu Nilgün Yıldırım ise Başaran’a sonsuz desteğinden ve duyarlılığından dolayı teşekkür etti ve şükran sertifikası takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.