kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4948
EURO
34,9777
STERLIN
40,7471
BITCOIN
$64.614
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Uluslararası Londra Kitap Fuarı’nda Türkiye rüzgarı

Uluslararası Londra Kitap Fuarı ‘na Türkiye’den yayıncıların ve yazarların kitapları raflarda yerini aldı.

Uluslararası Londra Kitap Fuarı’nda Türkiye rüzgarı
09.04.2014
0
A+
A-

IMG_7642

Londra Uluslararası Kitap Fuarı’nda Türkiye ses getirdi

 

Geçtiğimiz sene Türkiye’nin onur konuğu olarak katıldığı Uluslararası Londra Kitap Fuarı’nda bu sene Türkiye daha da büyük adımlarla varlığını hissettirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde İstanbul Ticaret Odası’nın katkılarıyla gerçekleşen organizasyona ilgi yoğun oldu.

8 Nisan’da mini bir resepsiyonla açılışı yapılan fuarda Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu da hazır bulundu.

Devlete bağlı ve özel olmak üzere toplam 20 değişik yayın evinin katıldığı Londra Kitap Fuarı’na ayrıca 5 farklı yayın ajansı da yabancı konuklara hem Türkiye hem de yayımlanan kitaplar ve farklı dillere çevrilmesi konusunda bilgiler verdiler.

IMG_7656

 

 

Hamdi Tursucu - Genel MudurDevlet Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu Londra’da yaptıkları 3 günlük temsaları hakkında gazetemize konuştu. Turşucu “ciddi bir ön hazırlık çalışmasıyla Londra’ya geldik. Çok önemli eserleri hem ülke çapında hem de uluslararası platformda yayımlamış önemli yayın firmalarıyla standlarımızı kurduk. Her nekadar kitap fuarı da olsa, ülkemizin tanıtımına kültürel, sanatsal, tarihsel, ekonomik ve turizm anlamında da tanıtım yapmış olduk. Az önce sıraladığım alanlarda yayımlanan kitapların içeriklerini de burada gelen konuklara anlatıyoruz. Ayrıca bizim bir de TEDA Project adı altında yürürlüğe koyduğumuz yeni bir projemiz var. Türk kültür, sanat ve edebiyatı ile ilgili eserlerin Türkçe dışındaki dillerde yayımlanmasına destek projesidir bu. Yani yurt dışından herhangi bir yayın evi ülkemize ait bir kitabın farklı bir dile çevrilmesini istiyorsa, kendilerine maddi ve yasal destek sağlayarak çeviri işlemlerinin  hızlanmasını sağlıyoruz. Böylece yazarlarımız ve eserleri diğer milletlere telif hakları korunarak uluslararası platforma taşınmış oluyor.” dedi.

 

Genel Müdür Hamdi Turşucu “TEDA, Türk kültür, sanat ve edebiyatının klasik ve çağdaş eserlerinin ilgili ülkelerin tanınmış yayınevlerince Türkçe dışındaki dillere çevrilmesi, o dilin konuşulduğu ülke veya ülkelerde yayınlanması esasına dayalı özünde bir “çeviri ve yayım” destek projesidir. Projenin esası; Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenen Yönerge ve Başvuru formu çerçevesinde, yayınlanacak olan eserlere şarta bağlı çeviri veya baskı desteği sağlanması olarak faaliyete geçmiş durumda. Konunun detaylarını www.tedaproject.gov.tr internet adresinden öğrenip başvuruda bulunabilirler” diye ekledi.

 

Turkan Nasir - ITO -

Fuara destek veren İstanbul Ticaret Odası (İTO) Fuarlar ve Dış İlişkiler sorumlusu Türkan Nasır da “biz oda olarak bakanlığımıza destek amaçlı buradayız. Dolayısıyla yazarlarımıza ve kültürümüze katkıda bulunuyoruz. Özellikle İstanbul ve Türkiye’nin hemen her yerini görsellerle fuar alanında sergiliyoruz. İTO olarak 9 farklı yayıneviyle  standlarımızı kurduk. Amcaımız bilgi almak isteyen şahıs ve kurumları yönlendirmektir. Teknoloji çağında dijital ortamda telefon yada tablet bilgisayarlara değişik dillerde uyarlamak istedikleri programları, doğru firmalara yönlendirerek aralarında bir bakıma köprü oluşturuyoruz. Ticaret odaları dünyanın her yerinde güven teşkil eden güvenilir kurumlar olarak bilinir. Biz de İstanbul Ticaret Odası olarak bu güven doğrultusunda uygun projeleri doğru kişi yada firmalarla buluşturuyoruz” diye konuştu.

Ayrıca fuarın açılış gününün akşamında yapılan uluslararası kitap ödülleri çerçevesinde telif haklarını koruma kategorisinde Oxford Üniversitesi Yayınlar Türkiye Genel Müdürü Emrah Özprinçci de ödül aldı.

Fuar 10 Nisan’da sona eriyor.

                                                                                                                        Haber ve Resimler: Burak Gülşen

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.