kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3656
EURO
34,9702
STERLIN
40,9329
BITCOIN
$70.888
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Ünlü Gemlik Zeytini İngiltere’de

Faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazla olan zeytinde ünlü Gemlik zyeytini, Marmarabirlik adıyla artık İngiltere’deki marketlere girdi.

Ünlü Gemlik Zeytini İngiltere’de
14.04.2014
0
A+
A-

zeytin kampanyasiDünya sağlık teşkilatı (WHO) eski çağlardan beri zeytinyağı merkezi olarak bilinen Girit Adası’nda, kalp krizi ve kalp hastalıklarına en az rastlandığını ve burada yaşayan insanlarda kalp krizi riskinin en alt düzeyde bulunduğuna raporlarında yer verdi.

Zeytin tanitim 12Türkiye’de yaklaşık yarım milyon çiftçinin  alınteri ile üretilen zeytini modern tesislerinde işleyerek dünyanın her köşesine ihraç eden Marmarabirlik, zeytin ve zeytin ürünlerinin tanıtılması amacıyla başlattığı kampanya devam ediyor. İngiltere Distribütörlüğünü Aytaç Foods’un yaptığı Marmarabirlik’in “şifa kaynağı” olarak bilinen Gemlik Zeytini’ni tanıtma amaçlı başlattığı kampanya kapsamında 1 kilo 400 gram zeytin sembolik fiyatla marketlerde tüketicilerin beğenisine sunuldu.

Gemlik Zeytininin tanıtımı amaçlı olarak devam eden “Zeytin Yemeyen Kalmayacak” sloganı ile devam eden kampanya  hakkında bilgi veren Aytaç Food Genel Müdürü Recep Ercan, “Ben bile yıllardır bu işin içinde olduğum halde, bölgemizin ve ülkemizin bu güzel potansiyelini, zeytinin bir çok özelliğini bilmedeğimi itiraf ediyorum. Bu işin ticaretini/fahri rehberliğini yapan esnafımıza Zeytin dalýnda kaldýZZTK logosusesleniyorum; gelin gök kubbede hoş bir sada misali Gemlik zeytinimizi , ülkemizi tanıtalım. Zeytinimizi bu güne kadar hiç almamış, tanımıyan, bilmiyen  tüketiciye  sattığınız diğer çeşitlerin yanında ülkemizin bu güzel zeytinini tanıtalım. Müşteri bugün bunu alır, yarın markaları; sonuçta  hepimizin hedefi ülkemizin zeytin ihracatının artışına esnafıyla toptancısı ile katkı sağlamaktır” dedi.

Esnaflara seslenerek, zeytin kültürü olmayan müşterilerine Gemlik zeytinini tattırmaları çağrısında bulunan Ercan sözlerini şöyle sürdürdü:  “Çok kıymetli esnafımızdan istirhamımız  hiç zeytin yememiş ve zeytin kültürünü bilmeyenlerin yoğun olarak yaşadığı Londra başta olmak üzere İngiltere’ye , Gemlik yöresine has bu Güzel`i tarif etmek yerine ‘buyurun, şifa niyetine yiyin diye’ ikram edin. Gönül rahatlığı ile  yiyebileceğiniz, eşinize ve dostunuza ikram edebileceğiniz, İngiliz kökenli tüketiciler başta olmak üzere Pakistan, Hindistan, Arap, Balkan kökenli müşterilerimize  halihazırdaki  İtalyan, Yunan tipi zeytinin yanında  “Gemlik tipi” Türkiye’mize malolmuş yüzde 100 doğal bu güzel ürünümüzüde  müşterilerimizin  beğenisine sunun.”

ZEYTİNİN FAYDALARI

Recep Ercan, birçok otorite tarafından tesbit edilen zeytinin insan sağlığına faydaları konusunda da şu bilgileri verdi:

*Yapılan bilimsel çalışmalar Zeytin ve Zeytinyağının, içerdiği E vitamininin insan hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunarak yaşlanmayı geciktirdiği, beyin fonksiyonları üzerindeki yıpratıcı etkisini azalttığı, cildi güzelleştirdiği ve haricen kullanıldığında saçlara parlak bir görünüm kazandırdığı, kanıtlanmıştır.

*Zeytinde kansere karşı etkili birçok maddenin yanı sıra A,D,E ve K vitaminleri de mevcuttur. Bu vitamin ve maddelerin kanser tümörlerinin oluşumunu engellediği ve Radyoaktivitece karşı vücudu koruduğu tespit edilmiştir.

*Zeytinin mide asitliğini azaltarak Gastrit ve Gastroduodenal ülserlere karşı koruyucu özellikleri bulunduğu belirlenmiştir.

*Zeytinin içeriğindeki E, A, D ve K vitaminlerinin çocuklarda kemik ve dış gelişimine yardımcı olduğu, kalsıyum kaybını engelleyerek kemikleri güçlenmesine katkı sağladığı, yaşlılarda ise kemik erimesi (osteoporoz)’u azalttığı yapılan çalışmalardan anlaşılmıştır.

*Zeytin karaciğerin dostudur. Ayrıca sindirim bozuklukları, safra kesesi hastalıkları ve safra kesesi taşında, bağırsak kanserinde ve sarılıkta faydalı olduğu yapılan bilimsel çalışmalarca kanıtlanmıştır.

GEMLİK ZEYTİNİ`NİN ÖZELLİKLERİ:

*Dünyanın en kaliteli zeytinidir. İspanyolların sofralık olarak bilinen “Manzanılla”     zeytini  ile rekabet edebilecek tek zeytinimiz Gemlik Zeytinidir.

Doğal siyahtır, dalında karardıktan sonra toplanır. Hiçbir kimyasal işleme tabi tutulmaz doğal haliyle soframıza gelir.

*Küçük çekirdekli olup ince kabuklu ve etlidir. Dayanıklı olup raf ömrü diğer zeytinlere göre uzundur.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.