kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5351
EURO
34,9450
STERLIN
40,7404
BITCOIN
$64.493
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Kavazoğlu ve Mişaulis anıldı

Kıbrıs’ta 49 yıl önce öldürülen Ali Kavazoğlu ve Kostas Mışailus için tören düzenlendi.

Kavazoğlu ve Mişaulis anıldı
17.04.2014
0
A+
A-

Kıbrıslı siyasetçiler Derviş Ali Kavazoğlu ve AKEL merkez komitesi üyesi Kostas Mişaulis, Londra’da düzenlenen törenle anıldı.

Ana konuşmasını komünist çizgideki Emekçi Halkın İlerici Partisi’nin (AKEL) politbüro üyelerinden Nikos İoannu’nun yaptığı toplantıya toplumun yoğun ilgisi vardı.

Cypriot Centre'daki anma törenine kalabalık bir topluluk iştirak ett.

Cypriot Centre’daki anma törenine kalabalık bir topluluk iştirak ett.

Çok sayıda Rum ve Türkün katıldığı etkinlikte konuşmaların yanı sıra geleneksel Kıbrıs müzikleri keman ve alkış eşliğinde dinlendi.

İlk önce sahne alan Çağrı Tosun, birleşik bir Kıbrıs için tek tutarlı bir çözümün federal bir devletten geçtiğini ifade etti.

Nikos İoannu

Nikos İoannu

 

Çağrı Tosun

Çağrı Tosun

Tosun şöyle konuştu: “Bu federalizm, Kıbrıslı Rum ve Türkler arasında uzlaşma yaratacağından değil, adaya istenilen değerleri getirmesinden ötürü tek tutarlı çözümdür.”

İoannu ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Nice genç nesiller Kıbrıslı Türk Derviş Ali Kavazoğlu ile Kıbrıslı Rum Kostas Mişaulis’in fotoğrafının taşıdığı dersi hiçbir zaman öğrenemediler.

“Halbuki onların düşünceleri Kıbrıs’ta hakim olmuş olsaydı, herkes önce Kıbrıslı olarak düşünse ve yurt sevgisini her şeyin üstünde tutsaydı, bunca acılar çeken memleketimizin kaderi bugün çok farklı olacaktı.”

Konuşmasının sonunda ise yeni Kavazoğlu ve Mişaulis’e atıfta bulunan İoannu bu iki kişiyi “en iyi şekilde anmanın yolu, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi için, Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin ortak geleceklerini birlikte inşa edecekeri günelere ulaşmak için mücadeleye devam etmekten” geçtiğini söyledi.

AKEL üyesi Kıbrıslı Türk siyasetçi olan Derviş Ali Kavazoğlu, silahlı Türk Mukavemet Teşkilatı örgütü tarafından Kostas Mişaulis ile birlikte 11 Nisan 1965 günü Lefkoşa – Larnaka yolunda TMT tarafından pusuya düşürülüp öldürülmüştü. İkili Yunan-Türk kardeşliğinin dile getirildiği  törenlerde her yıl anılırlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.