kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5720
EURO
34,9922
STERLIN
40,7725
BITCOIN
$64.349
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

“Benim İstanbul”um fotoğraf sergisine davet

Arşivlenen fotoğraflardan oluşacak sergi, bu Pazar Haringey’deki Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde sergilenecek.

“Benim İstanbul”um fotoğraf sergisine davet
21.04.2014
0
A+
A-
Arşivlenen fotoğraflardan oluşacak sergi, bu Pazar Haringey’deki Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde sergilenecek.
SOKAK2

‘Benim İstanbulum Fotoğraf Sergisi’ ve ‘Sokak Londra Fotoğraf Gezileri’nde Arşivlenen fotoğraflardan oluşacak sergi, bu Pazar günü Green Lanes’deki Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Londra’da, Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar İçin Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (SOYAÇ) ‘Çocuklarla Birlikte Projesi (ÇBP) kapsamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bu 20 Nisan Pazar günü “Benim İstanbul’um” adlı fotoğraf sergisi açılacak.

Bu bağlamda  çocuklar, hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birarada kutlayıp hem de sergiden elde edilecek bağış ile ‘sokakta yaşamak zorunda’ kalan kardeşlerinin rehabilitasyonları için yapılan çalışmalara destek sağlamış olacaklar.

SOKAK1

SESLERİNİ DUYURMAK İSTİYORLAR

Sergide, Londra’daki Türk ailelerinin çocuklarıyla birlikte 23 Nisan Çocuk Bayramı coşkusunu yaşayabilecekleri bir program hazırlanmış. Böylece, çocukların 23 Nisan Bayramı’nı kutlarken ‘sokaklarda yaşamak zorunda’ kalan kardeşlerine fotoğraf sergisi ile destek sağlayabilecekleri manevi değeri olan bir ortam oluşturulmuş.

‘Benim İstanbulum’ fotoğraf atölyesi ile gençlerin bakış açısını ve aktif katılımını esas alarak onların gözünden İstanbul’un çeşitli mekanları fotoğraflanmış. Araştırmalar sokak yaşantısı olan gençlere verilen hizmetin başarılı olmasının ön koşulunun, onların verilen hizmeti sahiplenmeleri ve mutlaka aktif özneler olarak hizmete dahil edilmelerinin gerekliliğini vurgulamaktadır.

Bu gençlerin yeniden topluma kazandırabilmeleri amacıyla geliştirilecek hizmet modellerinin başarılı olabilmesi için onların ihtiyaçlarının doğru tespit edilmesi, yaşam deneyimlerinin, bakış açılarının çok iyi anlaşılmasına gereksinim vardır. Fotoğraf atölyesi de seslerini hemen hemen hiç duyuramamış, azınlıkta kalmış ve toplumdan en fazla dışlanan grup içinde olan bu gençlerin toplumsal yaşama aktif katılımlarını güçlendirmek, onların seslerini duyurmalarına aracılık etmeyi hedeflemiştir.

SOKAK3

SİZ DE DESTEK VEREBİLİRSİNİZ

Sokakta yaşamak zorunda olan çocuklarımızın rehabilitasyonları için yapılan tüm bu çalışmaları desteklemek için sokakta yaşamak zorunda kalan çocuklar yararına “Benim İstanbulum Fotoğraf Sergisi”ne katılmak ve destek vermek isteyenler 07584 122 810 nolu telefonla irtibata geçebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.