kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4494
EURO
35,0400
STERLIN
41,0810
BITCOIN
$70.904
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“WATER BABY” Cannes Film Festivali’ne gidiyor

Avrupa’nın en önemli uluslararası film festivallerinden biri olan Cannes Film Festivali’ne bu sene Londra’da Rosa Shevin’in kısa metrajlı filmi de katılıyor.

“WATER BABY” Cannes Film Festivali’ne gidiyor
17.04.2014
0
A+
A-

IMG_0103Avrupa’nın en prestijli film festivallerinin başında gelen Cannes Film Festivali’ne bu yıl, Londra’da yaşayan Adana doğumlu, Kürt kökenli Rosa Shevin’in kısa metrajlı filmi de katılıyor. 2002 yılında Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo- Tv ve Sinema bölümünden mezun olan Shevin, uzun zamandır Londra’da yaşıyor. Istanbul’da Dema Nu Gazetesi’nde gazetecilik, Etv Kanalı’nda yönetmen yardımcılığı da yapan Shevin, filim çekmek için uygun zemini henuz yakalayabildiğini dile getirdi.

http://www.youtube.com/watch?v=mOvqyoomnIE

IMG_3455

Rosa Shevin – Yönetmen

Filmin kısa hikayesi ise şöyle

Elif’in Londra’daki kısmen sakin yaşamı, kayıp kardeşiyle ilgili gelen telefon üzerine alt üst olur. Bir yandan aile yaşamının sıkıntılarıyla uğraşırken, öte yandan çaresizce annesinin son arzusunu yerine getirmek için çabalar. Elif, eşi ve iki oğluyla yaşamaya devam etmeyi mi yoksa kayıp kardeşinin izini aramak için yola koyulmayi mı seçecektir?

 

Water Baby (Su Kesesi)

Water Baby (Su Kesesi)

Filmin  oyuncu kadrosunda tanınmış simalar Mizgin Mujde Arslan ve Tuncay Akpınar’ın yanı sıra ilk kez oyunculuk yapan Ufuk Akpınar, Mirzan ve Berzan Kama, Hanımcan Bakay, Zelal Nimet Polat ve Fuat Ataş yer aliyor

 

IMG_0078 Sponsor desteği bekliyorlar

Bu yıl 14- 25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Cannes Film Festivali’ne az bir zaman kaldı. Water Baby (Su Kesesi) prömiyerini Cannes Short Film Corner’da yapacak. Her filmin ihtiyaç duyduğu gibi bu filmin de sponsor desteğine ihtiyaci var. Sanatseverler icin bu onemli bir firsat zira sponsor olanlarin isimlerine posterde yer verilecektir.
Sponsor desteği vermek isteyenler 07944 462240 / 0796 434 58 37 numaralı telefonlardan veya rosashevin@hotmail.com email adresinden ilgili kişilere ulaşabilirler.

 

IMG_0018

Yorumlar

  1. Güzel bir haber!
    Ne Zaman bir edebiyat eseri,ne Zaman bir filim çıksa ülkemin yaşam karelerinde,uçmaya başlayan civciv gibi çırpınır yüreğim.Çoğunuzu tanımıyorum sanıyorsunuz ama ben ordaydım.Reji hanımın sevinçlerinde oyuncuların gerginliğinde ve set çalışanların bileğindeydim.”Hepinizi seviyorum”deme cesareti tam da böylesi anlarda kendini gösteriyor sanırım.Her büyük sessizlikten sonra güzel insanlar,güzel bir alanda çıkıp geliyorlar.Gecikmişte olsam gelişinize,sizleri selamlamaya erkenim sanıyorum.Filmin festivalde başarılı olup olmamsı elbette degerlidir ama en büyük değer,o filimin ortaya çıkıp hayata kazanılmasıdır.Hepinize Sevgi ve saygılar.
    Ersoy Yıldırım.