kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
STERLIN
40,4328
BITCOIN
$64.217
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Yaratıcı ihracatın %10’u Premier Ligin

İstanbul Ticaret Üniversitesi Spor Endüstrisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Spor Endüstrisi Zirvesi’nde, İngiltere Premier Ligi Genel Sekreteri Nic Coward ve Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal konuşmacı olarak sahnede yer aldı.

Yaratıcı ihracatın  %10’u Premier Ligin
20.04.2014
0
A+
A-

İstanbul Ticaret Üniversitesi Spor Endüstrisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Spor Endüstrisi Zirvesi’nde “Süper Lig küresel bir marka olabilir mi?’ sorusuna cevap arandı.

İbrahim Altınsay‘ın moderatörlüğünü üstlendiği oturumda, İngiltere Premier Ligi Genel Sekreteri Nic Coward ve Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal konuşmacı olarak sahnede yer aldı.

İngiltere Premier Lig Sekreteri Nic Coward.

İngiltere Premier Lig Sekreteri Nic Coward.

 

Coward, Premier Lig’in yapısı ile ilgili bilgiler vererek, “Daha önce stadyuma taraftar çekmek için çok zaman harcadık, maça gelen seyirci sayısı şu an çok yüksek, daha da artacağı kanaatindeyiz. İngiltere‘deki negatif ekonomiye bakıldığında, bu futbolumuz adına parlak bir durum. Premier Lig olarak 1,2 milyarSterlin vergi veriyoruz. Biz olmasaydık, bu rakam ciddi miktarda düşerdi. Biz, İngiltere‘de yaratıcı ihracatın yüzde 10’unu yapıyoruz” dedi.

 İNGİLTERE’DE FUTBOLUN YÖNETİMİ

 Futbol yönetiminin İngiltere‘de son derece farklı olduğunu ifade eden Nic Coward, sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkede yönetim değişince, kulüpler kendileri ve ligleri için en iyi performansı verecek insanlarla çalışma fırsatı buldu. Yaklaşık 70 kişi, kulüpler için çalışıyoruz. Aramızda herhangi bir kulüp temsilcisi yok. Yayın hakları müzakereyle veriliyor, en yüksek oranı veren ihaleyi kazanıyor. Markamızı yayma adına çok fazla zaman harcamıyoruz, bunu kulüplerin yapmasını bekliyoruz. En iyi yeteneklere odaklanıyoruz. Son 20 yılda, 2 milyar sterlin sadece tesislere harcandı. Maçların sadece yüzde 54’ü yayınlanıyor. 511 oyuncumuz var, 67 milletten geliyorlar. Ligimizin yüzde 42’si ulusal takımlarda oynuyor.”

İngiliz kulüpleri arasındaki gelir dağılımına da değinen Coward, “Ligi alt sıralarda tamamlayan kulüplere toplam 60 milyon Sterlin dağıtıldı. En alt seviyede yer alan kulüp, şampiyondan daha fazla kazandı. Biz parayı böyle dağıtıyoruz. ManchesterUnited en büyük gelir yaratan kulübümüz oldu. Ligden düşen takım paraşüt ödeme alır. Biz, Premier Lig’in dışında kalan 72 takımla da yakın ilişkiler içindeyiz” diye konuştu.

 İNGİLTERE’DE HAKEMLİK

 Nic Coward, İngiltere‘de hakemliğin farklı bir sistemde işlediğini anlatarak, şunları kaydetti:

“Tam zamanlı ödeme alan 16 hakem mevcut. Bir şirket tarafından işe alınıyorlar. Federasyonla ortak olduğumuz bir şirket bu. Tek işleri hakemlik yapmak. En iyilerini seçiyoruz çünkü oyunculardan sonra futbolun en önemli figürü hakemler. Adil maçlar istiyorsak böyle yapmalıyız. Biz oyunun durmadan devam etmesini isteriz, kaliteli hakemlere ihtiyacımız var. Hakemlik kurulunun başkanı bağımsız, kurul ise özerktir.”

 KÖKSAL “SPORCU YETİŞTİRMEYE ÖNEM VERMELİYİZ

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal, Süper Lig’in yerel bir marka bile olmadığını düşünenlerin bulunduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Kulüplerimiz finansal istikrarı yakalayıp, Avrupa çapında düzenli başarı elde etmeli. Sporcu yetiştirmeye önem vermeliyiz. 54 Avrupa ülkesinin 22’sinde ligler, federasyondan bağımsız yönetiliyor. Bu modelin incelenmesi gerektiğine inanıyorum. Ligimizin gelirini artırmak adına bağımsız bir yönetim benimsenebilir, bu yolla aynı zamanda Avrupa‘daki güvenilirliğimiz de artar.”

Köksal, son beş senede elde edilen gelirle Süper Lig’in, en hızlı büyüyen lig haline geldiğini anlatarak, “Buna rağmen Avrupa‘da başarılı değiliz. İki sene önceUEFA‘nın koyduğu finansal fair-play kurallarıyla, ekonomik bozulmalar düzelmeye başladı. Bu sezon kulüplerimizin ettiği zarar artışı durdu. Transfer açığında en önde gelen ülkeyiz, bu durumun önüne geçmeliyiz” diye görüşlerini aktardı.

Bu arada FenerbahçeGalatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin üst yöneticilerinin programları nedeniyle katılamadığı zirvedeki son toplantı iptal edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.