kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4466
EURO
34,4543
STERLIN
40,3132
BITCOIN
$62.918
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Eroğlu: çözüm bu sene olabilir

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta barış müzakerelerin yıl sonuna kadar anlaşmayla sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

Eroğlu: çözüm bu sene olabilir
22.04.2014
0
A+
A-
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta barış müzakerelerin yıl sonuna kadar anlaşmayla sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.
Eroğlu BM

Derviş Eroğlu bu hafta New York’ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüştü

Birleşmiş Milletler genel sekreteri Ban Ki-mun ile New York’ta bir araya geldikten sonra konuşan Eroğlu, Türk tarafının son derece istekli olmasına karşın Rum tarafından buna karşılık gelmesinin şart olduğunu dile getirdi.

New York’a Rum tarafını suçlamaya gelmediklerini dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:  “46 yıldır taraflar birbirlerini suçlayarak boşa zaman kaybettiler ama bundan en fazla Kıbrıslı Türkler olarak biz zarar gördük.

“Kapsamlı çözüm bulunması konusunda 10 yıl önce cesaretle iradesini ortaya koyabilen bir halkın artık daha fazla ikinci sınıf muamele görmesi adil değildir.

“Bu adaletsizliğin, bu haksızlığın düzeltilmesinin yollarından birisi kapsamlı çözümse biz buna hazırız.

“Ama bunu tek başımıza bulamayacağımıza göre, ‘zaten müzakereler devam ediyor’ denilerek insanlarımızın görmezden gelinmesine, ayrımcılığa, izolasyon ve ambargolara maruz bırakılması kabul edilemez.

“Bunun net şekilde anlaşılmasını istiyoruz. Tüm samimiyetimle söylüyorum, biz bu çözümü yapmaya varız.”

ALTERNATİF KONUŞMAK YANLIŞ

BM Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede, KKTC’nin Kıbrıs Müzakerecisi Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler Müdürü ve Müzakere Heyeti Üyesi Güneş Onar, KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana ile Üçüncü Sekreter Sertaç Güven de hazır bulundu.

Yarım saat süren görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Eroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Süreçte bundan sonra atılacak adımlar konusunda görüş ve önerilerimizi Genel Sekreter’le paylaştık. Sürecin sonuç alıcı olabilmesi için müzakerelerin adım adım yapılandırılması düşüncesine Genel Sekreter’in de olumlu baktığını görmek bizi memnun etmiştir” dedi. Genel Sekreter’le olumlu bir ortamda çok verimli bir görüşme yaptıklarını belirten Eroğlu, süreçle ilgili Kıbrıs Türk tarafının görüş ve beklentilerini paylaştıklarını söyledi. Eroğlu ayrıca, “Genel Sekreter sürece kişisel olarak kararlı bir taahhüt ortaya koyuyor” dedi.

Rum lideri Nikos Anastasiadis’in Brüksel’de 2015 yılı sonunda Kıbrıs’ta bir anlaşma olabilir şeklindeki sözlerini de eleştiren Eroğlu, çözüm için daha fazla zaman kaybının kimseye bir fayda getirmeyeceğini söyledi.

Eroğlu, çözüm olmaması durumunda alternatiflerinin ne olduğunun sorulması üzerine ise “Şu anda müzakere masasındayız. Dolayısıyla alternatifleri düşünmek yanlış olur. Niyetimiz anlaşmadır” ifadelerini kullandı.

 

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

eroglubm.jpg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.