kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5810
EURO
35,0254
STERLIN
40,8226
BITCOIN
$64.404
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Boş ev için belediye £3500 ödedi

Haringey’deki belediye evlerini yöneten Metropolitan şirketinin tadilata aldığı bir ev için housing benefit çekmeye devam ettiği ortaya çıktı

Boş ev için belediye £3500 ödedi
24.04.2014
0
A+
A-
Dilek Koca

Dilek Koca, cebinden ödediği kiranın geri verilmesini istiyor

Haringey’deki belediye evlerini yöneten Metropolitan şirketinin tadilata aldığı bir ev için housing benefit çekmeye devam ettiği ortaya çıktı

Haber: Michael Daventry

Haringey Belediyesi, içinde kimsenin oturmadığı halde Tottenham’da bir daire için 3500 sterlinden fazla housing benefit ödediği iddialarını soruşturmaya aldı.

Ruskin Road’daki evinde çıkan yangından sonra tadilat nedeniyle yaklaşık 1.5 sene başka evlerde yaşamak zorunda kalan Dilek Koca, bu süre içinde bir dönem kendisine konaklama sağlanmadığını, kendi kirasını ödemek zorunda kaldığını söyledi.

Ama evin bakımından sorumlu yönetici şirket Metropolitan, ev sağlamamasına rağmen Haringey Belediyesi’nden Koca’nın adına housing benefit ödemelerini almaya devam etti.

Metropolitan, evdeki tadilat süresince Koca’ya oturacak başka bir ev verdiğini iddia ediyor.

Fakat Londra Gazete’ye konuşan Koca, Metropolitan’ın bu evi kendisine yalnızca kısa bir dönemliğine verdiğini ve sekiz ay boyunca kendi kirasını ödemek durumunda kaldığını söyledi.

ARKADAŞLARINA SIĞINDI

30 Haziran 2011 – 6 Şubat 2012 tarihlerini kapsayan sekiz aylık sürede Haringey Belediyesi Metropolitan’a toplam £3528.88 ev yardımı yaptı. Bu dönemde evsiz kalan Koca, bazen kira karşılığı arkadaşlarına sığınıp ve bazen de otellerde kaldığını söyledi.

Böylece Koca adına her ay iki ayrı kira ödeniyordu.

Koca, cebinden ödediği kirayı Metropolitan’ın iade etmeyi reddettiğini, bu konunda bir daha başvuruda bulunduğu takdirde evin tadilat ücretini tümüyle avukatları aracılığıyla talep edeceklerine dair kendisini tehdit ettiklerini söyledi.

Bu nokta üzerine ama yorum yapmayacağını söyleyen Metropolitan, konuyla ilgili Londra Gazete’ye genel bir açıklama yapmayı terchi etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Metropolitan yangın sonrası yapılan tadilat süresince bu ev sakinini başka bir evde yer buldu.

“Bu sürede Ruskin Road’daki daire için kira ödeme zorunluğu devam ediyordu, ve sakinin ev yardımı kullanması sebebiyle bu ödemeler kira için kullanıldı.

“Fakat Ruskin Road tadilatı sırasında sağlanan diğer evler için ek kira talep edilmemiştir.

“Sakinin iki ayrı kira ödemesi söz konusu değildir.”

Haringey Belediyesi ise soruşturma başlatacağını söyledi: “Devlet yardımların kötüye kullanıldığına dair tüm iddiaları ciddiye alıyoruz.

“Bu durumda belediyeye yaşama şartlarda herhangi bir değişiklik olduğuna dair bir bilgi gelmedi. Bu konudaki araştırmalarımızı sürdüreceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.