kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
STERLIN
40,5516
BITCOIN
$63.504
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

“Atatürk ve Çocuk” sevgisi Londra’ya taşındı

Londra’da ilk defa “Atatürk ve Çocuk” konulu resim ve video sergisi açıldı.

“Atatürk ve Çocuk” sevgisi Londra’ya taşındı
24.04.2014
0
A+
A-

Melis Korkmaz ve Tunay Engür (Sağda)

Uzun zamandır Londra başta olmak üzere uluslararası pekçok perstijli kurum ve kuruluşlara yaptıkları işlerle destek olan Moontop Production yöneticisi Müge Bakırcıoğlu ve Denis Erd Music yöneticisi Deniz Erdoğan kendilerine ait ilk özel organizasyonlarını çok anlamlı bir günde gerçekleştirdiler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında “Atatürk ve Çocuk” konulu bir resim ve video sergisi gerçekleştirdiler. Londra’da bir ilk olan bu sergi Anıtkabir Komutanlığı’ndan gelen orjinal Atatürk resimleriyle ve videolarıyla daha da büyük anlam kazandı.

 

Soldan sağa: Melis Korkamaz, Müge Bakırcıoğlu ve Deniz Erdoğan

Lifetime Learning Charity Binası’nda, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Kara Askeri Ataşesi Kurmay Albay Mehmet Çalkayış ve Eğitim Müşavir Vekili Uğur Yıkan’ın katılımlarıyla gerçekleşen serge açılışında bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

IMG_8292

Müge Bakırcıoğlu Melis’i takdim ederken.

Moontop Production direktörü Müge Bakırcıoğlu yaptığı açılış konuşmasında “ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti çocuklara değer veren temeller üzerine kurulmuştur. Atatürk’ün çocuklara verdiği değeri ve önemi vurgulamayı, yabancı kültürlerle paylaşmayı topluluk olarak bu güzel ve anlamlı günümüzde bir araya gelebilmeyi amaçladık. O nedenle özellikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı seçtik. Yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği değeri bugün fotoğraflarla ve videolarla anıyoruz” dedi. Bakırcıoğlu tüm protokol mensuplarına, misafir ve sponsorlara da teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

Direktör Aykut Sadi’nin tahsis ettiği Canary Wharf’ta bulunan Lifetime Learning binasında gerçekleşen sergide 12 yaşındaki Melis Korkmaz da mini bir performans sergiledi. Dört farklı dil bilen Korkmaz Türkçe, İngilizce, İspanyolca ve Bulgarca gelen konukları selamladıktan sonra 23 Nisan Kutlu Olsun ve Ole Jose isimli şarkıları girıyla seslendirdi. Ciddi bir müzik bilgisi ve yeteneğine sahip Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz küçük Melis’i tebrik ettikten sonra gitar enstürmanıyla ilgili bazı tavsiyelerde de bulundu.

IMG_8281 IMG_8280

 

Müge Bakırcıoğlu, Büyükelçi Ünal Çeviköz, Aykut Sadi, Deniz Erdoğan ve Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar

23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olduğunu ve bu sene 94. açılış yılını da kutladığımızı belirten Büyükelçi Çeviköz “Burada Lifetime Learning adlı hayır kuruluşunun sağlamış olduğu imkanlarla, Anıtkabir Komutanlığı’ndan gelen ve resimlerden oluşan serginin açılışında bulunduk. Şimdiye kadar, Atatürk’ün daha önce hiç görmediğim resimleri burada gördüm. Hem sergiyi düzenleyenlere hem de bugün buraya gelen, katılanların hepsine çok çok teşekkür ediyorum”  dedi.

IMG_8294

Anıtkabir Komutanlığı tarafından hazırlanan fotoğraf ve videoların yanısıra, çocuklar için özel olarak hazırlanan 23 Nisan Kitapları’nın da yer aldığı “Atatürk ve Çocuk” sergisi 27 Nisan Pazar gününe kadar Snowdon House 223 Marsh Wall E14 9FJ adresinde  bulunan Lifetime Learning binasında devam edecektir.

IMG_8288

Yetenekli Melis’in anne ve babası Aynur ve Eşref Korkmaz Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ile birlikte

Deniz Erdoğan, Müge Bakırcıoğlu, Melis Korkmaz, Aynur Korkmaz, Özlem Engür, Tunay Engür, Aykut Sadi

IMG_8305 IMG_8273 IMG_8268 IMG_8279

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.