kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
STERLIN
40,9498
BITCOIN
$70.397
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Oy için randevuyla Kensigton’a

YSK, İngiltere’de yaşayan vatandaşlarının Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanacakları merkezin Kensington’da bulunan Olympia salonu olmasını kararlaştırdı.

Oy için randevuyla Kensigton’a
26.06.2014
0
A+
A-

secimler 2Türkiye’nin Londra Başkonsolosluğu, İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşlarının  Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanacakları merkezin Kensington’da bulunan Olympia Sergi ve Konferans Merkezi olacağını duyurdu. Toplum temsilcilerinin Türk vatandaşlarının yaşadıkları bölgelere uzak olduğu gerekçesi ile tepki gösterdikleri salon, Yüksek Seçim Kurulu(YSK) tarafından Konsolosluğun bildirdiği yerler arasında seçildi. Türk vatandaşları 1.turu 2 ve 3 Ağustos 2014, ikinci turu ise 17 ve 18 Ağustos 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimlerde, bu salonda kurulacak 57 sandıkta  oy kullanacaklar.
Öte yandan YSK adres beyan bildiriminde bulunarak yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olan vatandaşların oy kullanmak için randevu almaları ya da randevu almayanlar için sistem tarafından verilecek oy kullanma gününü önceden öğrenmeleri gerekeceğini de duyurdu. YSK’nin açıkladığı bilgilere göre oy verme işlemleri 08.00-12.30 ve 12.30-17.00 olmak üzere iki zaman dilimine bölündü. Vatandaşlar kurulun web sitesi üzerinden ‘SEÇSİS Oy Verme Günü Belirleme Sistemi’nden istedikleri gün ve saat dilimini seçebilecekler. Randevular için söz konusu web sitesine 21 Temmuz 2014 ve 25 Temmuz 2014 tarihleri arasında giriş yapabilecek seçmenler dışında kalacak vatandaşların oy verme günleri ve sandıkları ise sistem tarafından otomatik olarak belirlenecek.
Bu bilgilerin www.ysk.gov.tr adresinden ilan edilmesinin öngörüldüğünü kaydeden YSK,  belirlenen oy verme gününde oyunu kullanamayan seçmenlerin de, sadece gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oylarını verebilecekleri duyurdu. Yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtlı olan ancak seçim tarihlerinde Türkiye’de veya başka ülkede bulunması gereken vatandaşların ise, 1.Tur seçimleri için 26 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında gümrüklerde oy kullanabilecekler.
Seçim günü nüfus cüzdanı veya pasaportlarında T.C. kimlik numarası kayıtlı olan vatandaşlar oy kullanabilecekler.

Yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtlı olan ancak seçim tarihlerinde Türkiye’de veya başka ülkede bulunması gereken vatandaşların ise, 1.Tur seçimleri için 26 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında gümrüklerde oy kullanabilecekler.

Yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtlı olan ancak seçim tarihlerinde Türkiye’de veya başka ülkede bulunması gereken vatandaşların ise, 1.Tur seçimleri için 26 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında gümrüklerde oy kullanabilecekler.

ADRES BEYANI İÇİN SON TARİH 2 TEMMUZ
Yurtdışı Seçmen Kütüğünde kaydı bulunmayan Türk vatandaşları, adres beyanında bulunmak için bu ay sonuna kadar şahsen veya posta yoluyla Londra Başkonsolosluğu’na başvuruda bulunabilecekler. YSK’nın duyurduğu takvime göre 2 Temmuz 2014 tarihinde www. ysk.gov.tr adresinde yayınlanacak yurtdışı seçmen kütüğü listesinde isimleri olmayan vatandaşların, 2-9 Temmuz 2014 tarihleri arasında Başkonsolosluğa şahsen başvurmaları gerekiyor. 9 Temmuz 2014 itibari ile ise seçim listesi işlemleri son bulacak.
2-3 Ağustos tarihlerinde kullanılacak oy verme işlemlerinin sona ermesinin ardından, en son genel seçimlerde en fazla oy alan üç siyasi partinin temsilcilerinin de bulunacağı kurulun gözetimi ve denetimi altında mühürlenecek oy torbaları, Türkiye’de açık olarak sayılacak ve tutanak altına alınacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.