kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
STERLIN
40,4069
BITCOIN
$64.179
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Trafalgar meydanında opera keyfi

Opera sanatçısı ve gazetemiz muhabiri Burak Gülşen, Trafalgar Meydanı’ndaki etkinliği izledi.

Trafalgar meydanında opera keyfi
16.07.2014
0
A+
A-

trafalgar opera 3Her sene geleneksel hale gelen Royal Opera House’un, Trafalgar meydanında kurulan dev ekrandaki açık hava opera gösterisini 10 binden fazla seyirci izledi.

Royal Opera House’a 25 yıldır sponsor olan dünyaca ünlü petrol şirketi BP’nin himayasinde gerçekleşen organizasyonda geçtiğimiz Salı günü romantik dönemin en önemli İtalyan bestecilerinden Giacomo Puccini’nin La Boheme operası ekranlara yansıtıldı. Royal Opera’da canlı olarak sahnelenen gösteri eş zamanlı olarak Londra’nın tarihi Trafalgar Meydanı’na kurulan dev ekrana yansıtılıp toplanan binlerce opera severe izlettirildi.

Araların da Türk sanat severlerin de bulunduğu seyirciler opera gösterisinden büyük keyif aldıklarını söylediler.

trafalgar opera 2Bir sonraki opera gösterisi yine Trafalgar Meydanı’nda segilenencek. İtalyan operasının önemli ve politik bestecilerinden Giuseppe Verdi’nin üç perdelik Rigoletto operası 17 Eylül akşamı saat 19:30’da açık havada seyircisiyle buluşacak. Victor Hugo’nun bir oyunundan adapte edilmiş ve bir lanete bağlı olarak, kadın düşkünü Mantua Dükü, dükün soytarısı kambur Rigoletto ile soytarının sürekli korumaya çalıştığı kızı Gilda üçgeninde yaşanan trajediyi konu alır. Düke aşık olan soytarı Rigoletto’nun kızı Gilda ve Dük’ü öldürtmek için katiller tutan Rigoletto…
En iyisi daha fazlasını anlatmadan operayı canlı canlı izleyerek öğrenmenizi öneriyoruz. İtalyanca seslendirilecek olan eserde İngilizce altyazıyla sahneyi sonuna kadar takip edebilirsiniz. Ayrıca Trafalgar Meydanı’nın seyirci kapasitesi çok çabuk dolduğu için erken gidip ekran karşısında yerinizi almanızı tavsiye ediyoruz. Aksi halde yoğunluktan dolayı konseri dışarıda çok uzaktan izlemek zorunda kalabilirsiniz.

trafalgar opera 4

 

trafalgar opera 1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.