kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5704
EURO
34,9776
STERLIN
40,6122
BITCOIN
$64.204
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Barış Harekatı için şükran ziyareti

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı başta olmak üzere bir çok Kıbrıslı Türk sivil toplum örgütleri Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’e bugün bir şükran ziyaretinde bulundular.

Barış Harekatı için şükran ziyareti
18.07.2014
0
A+
A-

20 Temmuz 1974’te Türk Silahlı Kuvvetleri‘nin Kıbrıs’ta başlattığı ve 14 Ağustos’ta Türk Birlikleri’nin başkent Lefkoşa’ya girmesiyle sonuçlanan askeri harekatın 40. yıldönümünde KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve çok sayıda Kıbrıslı Türk sivil toplum örgütünün temsilcileri Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’e bugün bir şükran ziyaretinde bulundular.

 IMG_4844

Burada bir konuşma yapan KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı “Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin uluslararası antlaşmalardan kaynaklanan haklarını kullanarak gerçekleştirdiği Barış Harekatı sayesinde bizler özgürlüğümüze kavuşmuş ve Kıbrıs Rumları’nın Kıbrıs Türk hakını yok etmek için 11 yıl boyunca sürdürdüğü baskı ve zulüme dur denmiştir. Barış Harekatı böyle öenmli bir harekattır. Harekat sonrasında zorlu şartlarda Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Anadolu halkının desteğiyle önemli bir kalkınma gösterdik. Huzurlu şartlara yine halkımızın ve devletimizin bizlere desteği sayesinde büyük mukavemet gösterdik.” dedi.

IMG_4799

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı kürsüde bir konuşma yapıyor.

Kalabalık bir hayetin hazır bulunduğu şükran gününde konuşmasına “Bu onursal direniş ebediyete kadar anılacak bir efsanedir” diyerek devam eden Tuncalı sözlerini şöyle sürdürdü: “40 yıl boyunca yine Anavatan’ımız sayesinde büyük ilerleme kaydettik. Anadolu halkının sonsuz desteğini herzaman yanımızda hissediyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin arasındaki sarsılmaz bağlarla bağlı ilişkilerinin öenmini de çok iyi bilmekteyiz. Bugün burada sayın Büyükelçimiz’in şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Anadolu halkına sonsuz şükranlarımızı ve müteşekkürlerimizi sunuyor, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerini, mücahit halkımızı, Anadolu halkını ve tüm gazilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Bizler uğruna, canlarımız uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Barış ve Özgürlük Bayramı’mız kutlu olsun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

 

 

 

IMG_4812

Abdurrahman Bilgiç – Türkiye Cumhuriyeti londra Büyükelçisi

Oya Tuncalı’nın ardından söz alan Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç de “Büyükelçiliğimize yapmış olduğunuz bu anlamlı ziyaretten dolayı sizin şahsınızda herkese teşekkür ediyorum” diyerek Tuncalı’yı ve salondakileri selamladı.

Barış Harekatı’nın Kıbrıs tarihinin dönüm noktası olduğunu ifade eden Bilgiç “Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda vatanı için canını feda eden Türk askerinin aynı bilinçle gözünü kırpmadan Kıbrıslı Türk Mücahit’lerle omuz omuza hayatlarını ortaya koymuşlardır. Bu harekat tamamen adaya barış getirmek için gerçekleşmiştir. O tarihten sonra herkes huzur içinde yaşamaya başlamıştır. Türkiye o gün dünyaya Kıbrıs Türkü’nün yanlız olmadığını ve yanlız bırakılmayacağını göstermiştir. Türkiye’nin garantörlüğünde gerçekleştirilen Barış Harekatı ile birlikte tarihte yaşanan acıların bir daha tekrarlanmayacağının da taahhütü olmuştur.” dedi.

IMG_4807

Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysın Yılmaz da Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’e şükran ziyaretinde bulunanlar arasındaydı.

Yapılan bu anlamlı ve kısa ziyaretin ardından anı fotoğrafı çekildi.

IMG_4820

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.