kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.790
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

‘O Türkiye’nin yarısını, biz de onu sevmiyoruz’

Londra’da düzenlenen mitingte konuşan Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın hedefinde Başbakan Tayyip Erdoğan vardı.

‘O Türkiye’nin yarısını, biz de onu sevmiyoruz’
21.07.2014
0
A+
A-

demirtas web 2Türkiye’de 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak 3 adaydan birisi olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Londra’da düzenlenen mitinge katıldı. Demirtaş akşam saatlerinde de Potters Bar’da bulunan bir restoranda 100 dolayında işadamı ve toplum temsilcisi ile biraya geldi.

Londra'da faaliyet gösteren çok sayıda dernek temsilcisi de Demirtaş'a desteklerini açıkladı.

Londra’da faaliyet gösteren çok sayıda dernek temsilcisi de Demirtaş’a desteklerini açıkladı.

Demirtaş’ın seçim kampanyasını desteklemek için Londra’da faaliyet gösteren bir grup dernek ve sivil toplum örgütünün oluşturduğu ‘Selahattin Demirtaş’a destek’ komitesi tarafından organize edilen toplantı için binlerce kişi Lee Valley Atletics Centre’a akın etti.  Öğle saatlerinden itibaren destekçilerinin toplanmaya başladığı alana 15.30 sularında gelen Demirtaş, Londra’nın çeşitli bölgelerinin yanısıra farklı kentlerden de vatandaşların sevgi gösterileri karşılandı.

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş

Konuşmasının yapacağı platforma izdiham yüzünden güçlükle ilerleyen Demirtaş, mitingte yaptığı konuşmada Başbakan Tayyip Erdoğan’a sert eleştiriler yöneltti.  “Başbakan Türkiye’nin yarısını sevmiyor. Biz de onu sevmiyoruz” diyen Demirtaş şunları söyledi : “Başbakan’ın işi kendine oy veren yüzde 50 ile. Onlardan bir toplum yarattı. Bunları da oy verdikleri için seviyor. Oyu biraz düşsün bakın onlara neler yapıyor.”
Gülen cemaati ile iktidar arasında yaşanan kavgaya ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Demirtaş, “ Bunlar birbirlerine yıllarca yıkama yağlama işleri yapmadılar mı? Tayyip Erdoğan Ankara’dan öbürü Pensilvanya’dan birbirlerine methiyeler dizdiler. İç dış komple yıkama yaptılar. Şimdi birbirlerine düştüler” sözleri ile iki kesimi de eleştirdi.

Binlerce kişi Demirtaş'ı desteklemek için Lea Valley Athletic Center'a akın etti.

Binlerce kişi Demirtaş’ı desteklemek için Lea Valley Athletic Center’a akın etti.

Konuşmasında AKP’li seçmenlere de seslenenerek destek isteyen Selahattin Demirtaş,  seçimlerde oylar korunabilirse herkesi şaşırtan sonuçların çıkacağını savundu. Demirtaş konuşmasına şöyle devam etti :

“Başbakan, Çankaya’yı kendisinin tapulu malı gibi görüyordu. Karşısında rakip tanımıyordu. Çünkü halk onun için rakip değildi. Ama şimdi dikkat edin halkın gücünü görmeye başladı. Bu kadar korku imparatorluğu yaratma çabasına rağmen karşısında korkmayan, yılmayan bir halk gerçeğini gördü. Kimyası bozuldu. İnşallah 10 Ağustos seçimlerinden sonra fiziği de bozulacak. Bundan kurtulmanın bu kadar yakınına gelmişken bu fırsatı kaçırmayalım. Başbakan, cumhurbaşkanlığı gibi bir pozisyonu kolay kolay yürütemez. Tansiyonu buna uymaz. Karşısında bizim gibi muhalefet varken, Çankaya’yı kendi malı gibi kullanamaz. Yapacağı her hatada karşısında bizi bulacak. O nedenle AKP’liler Başbakanı seviyorlarsa ve gerçekten onun kıymetini biliyorlarsa bana oy versinler.”

Demirtaş'ı dinlemeye gelenler hazırladıkları pankartlarla destek verdiler.

Demirtaş’ı dinlemeye gelenler hazırladıkları pankartlarla destek verdiler.

 

demirtas web 7

demirtas web 9

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.