kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4374
EURO
34,8362
STERLIN
40,6464
BITCOIN
$64.413
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
8°C
LONDRA
8°C
Kapalı
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

YSK’dan İngiltere’ye 76 bin oy pusulası

Yüksek Seçim Kurulu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimleri için İngiltere’ye 76 bin oy pusulası gönderdiği öğrenildi.

YSK’dan İngiltere’ye 76 bin oy pusulası
24.07.2014
0
A+
A-
Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, seçim komisyonunun MHP’li üyesi Mehmet Akyüz, AKP’li Taner Koçak, CHP temsilcisi Baki Düzgün ve Büyükelçilik Müşaviri Orçun Başaran.

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, seçim komisyonunun MHP’li üyesi Mehmet Akyüz, AKP’li Taner Koçak, CHP temsilcisi Baki Düzgün ve Büyükelçilik Müşaviri Orçun Başaran.

İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşlarının ilk kez oy kullanacakları Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlıklar devam ediyor. 2-3 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimlerde kullanılacak oy pusulaları ve mühür gibi malzemeler Londra’ya ulaştı.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’ne ulaştırılan kargoda toplam 76 bin oy pusulası yer alıyor. Paketler, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Büyükelçilik Müşaviri Orçun Başaran ile mecliste grubu bulunan 3 büyük partinin görevlisi AK Parti temsilcisi Taner Koçak, Cumhuriyet Halk Partisi CHP temsilcisi Baki Düzgün ve Milliyetçi Hareket Partisi MHP temsilcisi Mehmet Akyüz’den oluşan bir komisyon gözetiminde açılarak sayıldı.

Malzemeler daha sonra seçim gününe kadar muhafaza edilmek için Elçilik binasında bulunan bir odada kilit altına alındı. Öte yandan komisyon da bulunan CHP ve MHP’li temsilcilerin, oy pusulalarının Elçilik binasında muhafaza edilmesine itiraz ettikleri öğrenildi. Temsilciler pusulaların saklanacağı yerin, komisyon tarafından belirlenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Yüksek Seçim Kurulu  Londra’ya 76 bin oy pusulası gönderdi.

Yüksek Seçim Kurulu Londra’ya 76 bin oy pusulası gönderdi.

RANDEVU SAATİNİ ÖĞRENMEYENLER OY KULLANAMAYACAK

Seçim çalışmalarına ilişkin bilgi veren Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, oluşturdukları komisyonda, en son seçimlerde en çok oyu alan 3 partinin temsilcilerinin yer aldığına işaret eden Yorulmazlar, seçim hazırlıklarına ilişkin çalışmaların her aşamanın komisyon gözetiminde gerçekleşeceğini kaydetti.

Oyların Türkiye’ye gönderilme sürecinin de benzer bir süreçle organize edileceğini belirten Yorulmazlar, vatandaşların 25 Temmuz tarihine kadar YSK’nın sitesinden randevu alarak veya sistemin kendileri için belirlediği zamanı öğrenerek oy kullanmaya özen göstermeleri çağrısında bulundu.
Kensington’da bulunan Olympia Sergi ve Konferans Merkezi’nde gerçekleştirilecek seçimlerde oy kullanabilmek için T.C. Kimlik numarasının kayıtlı olduğu fotoğraflı bir nüfus cüzdanı veya pasaportun ibraz edilmesi gerekiyor.

YSK’nın belirlediği kurallara göre belirlenen randevu saatinde oy kullanamayan vatandaşların aynı gün içerisinde oy kullanması mümkün olmayacak. Randevu gününde gelemeyen veya belirlenmiş oy kullanma gününü kaçıran vatandaşların da, diğer gün oy kullanmaları mümkün olmayacak. Ancak, Türkiye’deki gümrük kapılarında oy kullanma hakkı devam edecek. Gümrüklerde birinci tur oy verme işlemi 26 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.