kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4895
EURO
34,9613
STERLIN
40,6736
BITCOIN
$64.509
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

ATB ile Southwark Belediyesi iftarda buluştu

Merkezi Güney Londra’da bulunan Avrupa Türk Birliği, Southwark Belediyesi ile ilişkilerini geliştiriyor.

ATB ile Southwark Belediyesi iftarda buluştu
25.07.2014
0
A+
A-

ATB ile Southwark Belediyesi iftarda buluştu

DSCF6547

Merkezi Güney Londra’da bulunan Avrupa Türk Birliği, Southwark Belediyesi ile ilişkilerini geliştiriyor.  Belediye ile yapılan görüşmeler neticesinde ilk olarak Blackfriars Advice Centre çalışmalarına katılıp Türkçe konuşan toplumun sorunlarını çözmede önemli bir adım atan ATB,geçtiğimiz günler içinde yapılan bir ziyaret sonrası , Southwark  belediye Başkanı Sunil Chopra ile iftarda biraraya geldi. Dulwich bölgesinde bulunan Hisar Meze Bar’da biraraya gelen ATB Başkanı Mustafa Aydın ile Belediye Başkanı Sunil Chopra, ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulundular. İftar yemeğine gazetecilerin yanısıra çok sayıda davetli de katıldı.

 

DSCF6543Southwark Belediye Başkanı Sunil Chopra’yı kapıda karşılayan Avrupa Türk Birliği Başkanı Mustafa Aydın, kendilerini misafir etmekten mutlu olduğunu söyledi. Belediye Başkanı’nın iftar yemeğine icabet etmesini, farklı inanç gruplarına gösterdiği anlayış ve hoşgörü açısından çok değerli bulduğunu anlatan Aydın, yemekte Southwark Belediye ise ATB arasında yeni işbirliği alanları için biraraya geldiklerini söyledi.

 

İlk etapta bir okul projelerinin olduğunu belirten Aydın, Southwark Belediyesi’nin projeye çok sıcak baktığını ve Başkan Chopra’nın projenin detaylandırılmasını istediğini ifade etti. Aydın şunları söyledi. ‘ Geçtiğimiz hafta içinde Sayın Chopra’ya özel bir ziyaret gerçekleştirdik. Sağolsun belediyenin tüm kapılarını bize ardına kadar açtı. Daha önce kendisinden istediğimiz Advice Center ile ilgili projemizin olacağı müjdesini verirken, sırada yine aynı bölgede muhasebeciden, ingilizceye kadar pek çok alanda hizmet verecek olan bir okul projemizin olduğunu söyledik. Sayın Chopra’ya ilettik ve şimdi proje üzerinde çalışıyoruz. Projelerimizden biri de Türkiye’de Çankaya Belediyesi ile Southwark belediyesini kardeş şehir olarak ilan etmek. Yemekte bu projemizi de Sayın Chopra’ya aktarma fırsatı bulduk. ‘

DSCF6550

Öte yandan yemek sonrası görüşlerini açıklayan Southwark Belediye Başkanı Sunil Chopra, müslümanların özel bir gününde yer almaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Southwark bölgesinde 100 civarında etnik kimlik ve dilin bulunduğunu açıklayan Chopra, ATP’nin okul fikrinin çok önemli olduğunu ve her türlü desteğe hazır olduklarını anlattı. ‘Projenin mutlaka detaylandırılması lazım. Belediye sınırları içinde çok sayıda Türkiyeli işletme sahibi ve vatandaş olduğunu biliyoruz. Hem devletle hem de belediyemizle olan ilişkilerinde kendilerine yardımcı olmak için hazırız. Bize başvurmalarını bekliyoruz.’ diyen Chopra, Çankaya belediyesi ile kardeş belediye olma fikrinin kendileri için de önemli olduğunu, halihazırda Fransa’la benzer bir projeyi sürdürdüklerinin altını çizdi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden yemek sonrası Belediye Başkanı Chopra restaurantta bulunan müşterilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.