kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4746
EURO
34,7479
STERLIN
40,5189
BITCOIN
$63.587
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

Yıldönümünde çözüm mesajı

TC Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 20 Temmuz kutalamalarında yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununda çözümün zamanının geldiğini vurguladı.

Yıldönümünde çözüm mesajı
24.07.2014
0
A+
A-

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı KKTC ve Türkiye’de düzenlenen törenlerle kutlandı. Lefkoşa’da düzenlenen törenlereTürkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve diğer devlet erkanı katıldı.

Burada toplanan vatandaşlara hitabeden Cumhurbaşkanı Gül, KKTC’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdiği konuşmasında erek başladığı konuşmasında, 20 Temmuz 1974’te yapılan harekat ile Ada’da, 40 yıldır barış ve huzurun hakim olduğunu söyledi. “Özellikle Ortadoğu ve Akdeniz’in şiddet, terör ve sıcak çatışmalara sahne olduğu günümüzde bunun değerinin herkes tarafından bilinmesi gerekir” diyen Gül, Kıbrıs sorununda çözümün zamanının geldiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sürdürdü: “Rumlar’ın Kıbrıs Türkleri’ni, 1960’da kurulan

RESIM ALTI 20 TEMMUZ+++++++ 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu katılarak vatandaşları selamladılar.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu katılarak vatandaşları selamladılar.

ortaklık devletinden dışlama, Ada’da birlikte yaşama ve Ada’yı birlikte yönetme mutabakatını terk ederek, devleti gasp etmeye çalıştıkları 1963’ten bu yana uluslararası toplumun gündemindedir. 50 yıldır dünyada süre gelen ihtilafların sayısı yok denecek kadar azdır. Dolayısıyla bu işin çözülmesinin zamanı çoktan gelmiştir ve geçmektedir. Türkiye ve KKTC, Kıbrıs meselesinin adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulması için samimiyetle çaba sarf etmiş, üzerlerine düşen her türlü fedakarlığı yapmışlardır. Türk tarafı olarak bugüne kadar ortak milli davamızı azim ve inançla belli bir noktaya getirmiş bulunuyoruz. Kıbrıs Türkleri’nin bundan geri adım atmasını, Ada’nın ortak sahibi olmaktan vazgeçmesini ve bir Rum devletinde azınlık olarak yaşamayı kabul etmesini kimse beklememelidir. Kıbrıs Türk tarafını çözümsüzlüğün mağduru haline getiren mevcut statükonun ilanihaye sürdürülmesine de müsaade etmeyeceğiz.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da yaptığı konuşmada, “Bugün bizim yeniden doğuş günümüz. Bugün bizim coşku günümüz. Barış ve Özgürlük Bayramımız” diyerek, 40 sene önceki harekat ile Kıbrıs Türk halkının toplu mezarlara gömülmekten, esaretten kurtulduğunu hatırlattı. Eroğlu, “20 Temmuz bizim için Barış ve Özgürlük Bayramı’dır, öyle olmaya, öyle kutlanmaya devam edecektir. Dolayısı ile coşalım, gurur duyalım” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.