kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3134
EURO
35,1082
STERLIN
41,0318
BITCOIN
$71.048
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Sizi bulup ülkenize geri göndereceğiz!

Britanya Başbakanı David Cameron göçmenlik konusunda bugüne kadarki en sert açıklamalardan birisini yaparak kaçak göçmenlerin peşinde olduklarını söyledi.

Sizi bulup ülkenize geri göndereceğiz!
Başbakan David Cameron göçmenlere sert mesajlar verdi.

Başbakan David Cameron göçmenlere sert mesajlar verdi.

Britanya Başbakanı David Cameron ülkesinin Avrupa Birliği göçmenlerinin talep edebileceği devlet yardımlarını daha da sıkılaştıracağını açıklarken kaçak göçmenlerin de peşinde oldukları mesajını verdi.

Devletin AB ülkelerinden gelip iş arayan göçmenlere karşı daha sert politikalar izleyeceğini belirten Cameron, işe girmekte ciddi beklentileri olmayan Avrupalı göçmenlerin bundan böyle sadece üç ay devlet yardımı alabileceğini söyledi.

Daily Telegraph gazetesinde yayınlanan makalesinde göçmenler için “hiç birşey yapmayarak birşey alamayacaklar” diyen Başbakan, Britanya’nın göçmenleri mıknatıs gibi çeken sosyal yardım sistemini değiştirmekle kararlı olduklarını da vurguladı. Söz konusu düzenleme Ocak ayında hükümet tarafından duyurulmuştu.

‘750 OKULU KAPATTIK’

Başbakan David Cameron, göçmenlik sisteminin suistimal edilmesinin en çarpıcı örneklerinin başında öğrenci vizesi geldiğini savundu.  Başbakan yazısını şöyle sürdürdü: “Öğrenci vizesi alarak gelenler sahte okullara kaydoluyorlar. Denetim yapanlar bu okulların birinde hiç öğrenci bulamadılar. Gerekçe olarak öğrencilerin topluca British Library’e gittikleri gösteriliyor. Bu tür okullara karşı yaptırımlarımızı sertleştirdik. 750’den fazla okulu kapattık. Bu konuda ayrıca kolejlerin öğrencilerinin devamlılıklarını daha düzenli kontrol etmeleri istenecek; eğer öğrencilerinden yüzde 10’u vize başvurularında ret alırlarsa kapatılacaklar.”

Cameron ülkedeki kaçak göçmenlere yönelik denetimlerinin yoğunlaşacağını duyurdu.

Cameron ülkedeki kaçak göçmenlere yönelik denetimlerinin yoğunlaşacağını duyurdu.

‘KAÇAK GÖÇMENLERİN PEŞİNDEYİZ’

Makalesinde yasadışı göçmenliğe karşı da sert mesajlar veren David Cameron, sınır kapılarındaki güvenliği arttırmanın yanısıra ülke içerisindeki illegal göçmenleri bulmaya yönelik denetimlerinin de artacağını kaydetti.

“ Bu ülkede yasadışı kalan birisinin ehliyet alması, ev kiralaması, banka hesabı açması absürd bir durumdu” diyen Cameron görüşlerini aktarmaya şöyle devam etti: “ Bu aydan itibaren kaçakların ehliyetlerinin iptal edilmesi sürecüne başladık. Halihazırda 3 bin 150 kişinin ehliyetleri geçersiz kılındı. Kasım ayında da  ev sahiplerine kiracılarının yasal statülerini denetleme ve bildirimde bulunma yetkisi uygulamaya girecek. Bankalarda da benzer bir denetim mekanizması işleyecek. Kaçakları tespit edebilirsek, sınırdışı edilmeleri kolaylaşacak.”

Cameron aile birleşimi kapsamında İngiltere’de kalınabilmesine yönelik olarak da düzenlemelere gideceklerini bildirdi. “Kaçaklar şu andan itibaren önce sınırdışı edilecekler, ülkelerinde döndükten sonra itiraz edebilecekler” diyen Başbakan, göçmenlerin Britanya’ya katkılarının görmezden gelinemeceğini, ancak göçmenlik politikalarını yetenekli insanları ülkeye çekmek yönünde değiştireceklerini belirtti.

Düzenlemelerle işsizlik yardımı için en az 3 ay beklenmesi gerektiği kuralını hatırlatan Cameron, belediye evlerinden kalmayı talep eden göçmenlerin ise en az 2 yıl, aynı bölgede yaşadıklarını ispat etmeleri halinde bekleme sırasına girebileceklerine dikkat çekti.

İNGİLTERE DIŞINDA İŞÇİ İLANLARINA KISITLAMA

Britanya Başbakanı David Cameron, hükümete yakın Telegraph gazetesinde yayınlanan ve önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerin ana tartışma konularından birisinin göçmenlik olacağı şeklinde yorumlanan makalesinde göçmen işçi tartışmalarına da atıfta bulundu.

İşverenlerin daha düşük maliyetler için yurtdışından işçi getirmek istemelerinin kaygı verici olduğunu savunan Cameron, İngilizlerin başvurma şansı olmayan işler için doğrudan sadece yurtdışından işçi bulmayı yasaklayacaklarını ve eleman alımları için İngilizce olarak İngiltere’de ilan verme zorunluluğu getireceklerini ifade etti. Job Centre aracılığı ile verilen ilanların da Avrupa çapında yayılmasına kısıtlamalar getireceklerini belirten Başbakan, “İngiltere’deki işler için önceliği İngiliz vatandaşlarına vermeliyiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.