kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5874
EURO
34,8578
STERLIN
40,7110
BITCOIN
$64.775
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Bu sefer Tesco havlu attı

Türk esnafın yoğun olduğu Edmonton’da bulunan Tesco mağazası, 39 yılın ardından kapanma kararı aldı.

Bu sefer Tesco havlu attı
11.08.2014
0
A+
A-

 

Edmonton Tesco mağazası 39 yıl aradan sonra kepenk indirme kararı aldı.

Edmonton Tesco mağazası 39 yıl aradan sonra kepenk indirme kararı aldı.

Edmonton Shopping Centre içerisinde yer alan Tesco Metro mağazası, 39 yılın ardından kapanma kararı aldı. Marketin Eylül ayından itibaren kapatılacak olmasına gerekçe olarak, Lea Valley ve Ponders End’de bulunan ‘Extra’ şubelerine daha çok konstantre olmak gösterildi.

Bölgede bulunan diğer Express mağazalarla da tüketicilere hizmet vermeye devam edeceklerini belirten firma yetkilileri, 1975 yılından bu yana faaliyet gösteren işletmenin kapanacak olmasından dolayı üzüntülü olduklarını ifade ettiler. Mağazanın 70 dolayında çalışanı da diğer şubelere transfer edilecek; bir kısmı da işten çıkarılacak.

Britanya genelinde 3 bin 370 zinciri bulunan Tesco’nun uzun bir aradan sonra ilk kez bir işletmesini kapatacak olması perakende sektöründe şaşkınlık yarattı. Sektörün en büyüğü olan zincirin, söz konusu şubesi ile ilgili kararı almasında bölgedeki müşteri profili ve bir kaç yıl önce açılan diğer büyük market zincirinin etkili olduğu sanılıyor.

Tesco, İngiltere’de de dev süpermarket zincirlerinin kontrol altında tuttuğu perakende pazarının yaklaşık 20 yıldır  lideri konumunda.  Her gün milyonlarca müşteri çeken firma son yıllarda, diğer zincirler gibi hem mahalle aralarına mağaza açarak kendisine gelmeyen müşterilere ulaşmaya çalışıyor hem de reyonlarında yer verdiği etnik ürünleri çoğaltarak bu pazara da hitap etmeyi hedefliyor.

Azat Türkmen

Azat Türkmen

Azat Türkmen – Küçük esnafa bir etkisi olmaz

Bizim gibi ufak esnafa ne zararı olur ne de faydası. Ama sokaktaki insana olumsuz yansıyacağını düşünüyorum. Sonuçta büyük firmaların  rakiplerinden bir tanesi piyasadan çekilince, diğerleri fiyat politikalarını değiştirip yükseltecekler. Türk esnafının müşteri potansiyeli zaten belli. Türk esnafını herhangi bir şekilde etkileyeceğini düşünmüyorum.

Hakkı, İbrahim, Mehmet

Hakkı, İbrahim, Mehmet

Hakkı Sancak- İbrahim – Mehmet :Bölgedeki hareketliliği azaltabilir

Tesco’nun özellikle Edmonton şubesi çok bakımsız. Göz alıcı değildi reyonları. En azından diğer şubeleriyle kıyasladığımızda durum böyle. Sıklıkla açılan £1 dükkanlar Tesco’nun kapanmasına ciddi etkisi olmuştur. Kapanmasının bize bir etkisi olmaz diye düşünüyoruz. Sadece buraya kattığı hareketlilikte biraz azalma olacak. Edmonton Shopping Centre’ın üç ana giriş kapısı var. Onların bulunduğu giriş kapısı ters yönde kalıyor. Otobüs durakları ve tren istasyonunun çıkışları south mall kapısına daha yakın. O nedenler girişler yoğunlukla bu kapıdan yapılıyor. Tesco’nun olduğu yer ise müşterilerin yoğun olarak kullanmadıkları arka tarafa düşüyor. Asda, Lidl ve Pound Shop’lar giriş-çıkışın en yoğun olduğu tarafta bulunuyor. Avantajlı konumdalar. Gelen müşteri ilk olarak o büyük mağazaları tercih etmek durumunda kalıyorlar.

İbrahim Kartal

İbrahim Kartal

İbrahim Kartal – Ucuzluk mağazaları popüler oluyor

Edmonton bölgesi gittikçe kalitesizleşmeye başladı. £1 Pound Shop’lar sürekli artıyor. Bu da alım gücü düşük kesimleri Edmonton’a çekiyor. Özellikle Doğu Avrupa ülkesi insanları alış-veriş için kaliteye bakmaksızın ucuz Pound Shop’lara akın ediyorlar. Tesco’nun kapanmasına asıl sebep budur bence. Türkiye’li müşteriler bu durumdan etkilenmez. Çünkü bizim halkımız o kadar kalitesiz ürünleri satın almayı tercih etmiyor. Biz daha çok mutfağımıza ve damak zevkimize uygun ürünleri sattığımız için etkileneceğimizi düşünmüyorum.

Zafer Çetinkaya ve Mehmet Ongan

Zafer Çetinkaya ve Mehmet Ongan

Zafer Çetinkaya,Mehmet Ongan- Bölgeyi canlı tutuyordu
Aslına bakarsanız alışveriş merkezinin içerisindeki Tesco bu bölgeyi canlı tutan unsurlardan birisiydi. Dolayısıyla kapanacak olması canlılığı eksi yönde etkileyecektir. Bizlere zararı elbette oluyordu. Özellikle promosyon yaptıkları zaman belli bir ölçüde müşteri kapasitemiz çekiliyordu. Edmonton eskiden bu kadar merkezi bir yer değildi. Ne zaman ki büyük marketler ve alışveriş merkezleri açıldı, o zaman Edmonton’ın çehresi de değişip gelişmeye başladı. Yani küçük esnaf için artısı da var eksisi de.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.