kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
STERLIN
40,8565
BITCOIN
$70.623
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

BBC önünde IŞİD protestosu (VİDEO)

IŞİD’in Yezidi’lere yönelik katliamlarının son bulması ve Sincar’daki insanlık dramına karşı uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi için çağrıda bulunuldu.

BBC önünde IŞİD protestosu (VİDEO)
16.08.2014
0
A+
A-

https://www.youtube.com/watch?v=LjfB0D5hN8U

Londra’da faaliyet gösteren derneklerin bir araya gelmesi ile oluşturulan Demokratik Güç Birliği Platformu da  16 Ağustos Cumatesi günü büyük bir gösteri düzenledi. Aralarında Day-Mer, Cemevi, Kürt Halk Meclisi gibi kurumların bulunduğu platformun çağrısı ile biraraya gelen göstericiler, Cumartesi günü öğleden sonra saat 1’de Portland Place’de bulunan BBC  binasının önünde toplandı. Göstericiler daha sonra Oxford Street üzerinden ABD’nin Marble Arch civarında bulunan Büyükelçilik binasına yürüdüler,  IŞİD’in Kürtlere yönelik katliamlarının son bulması ve Sincar’daki insanlık dramına karşı uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi çağrısında bulunuldu.

DSC_0117

Yüzlerce kişinin katıldığı protesto gösterisine Church of England Papaz’ı Paul Nicolson’un yanısıra bazı Yahudi organizasyonları ve pek çok farklı milletlerden insanlar da destek verdi.

DSC_0164

Church of England Papaz’ı Paul Nicolson

DSC_0157

Yaşar Demiralay (Londra Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı)

Yaşar Demiralay (Londra Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı)

Gösteriye katılan Londra Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay Londra Gazete’ye konuştu ve şunları söyledi “tamamen yaşadığımız çağda bu bir vahşettir. Acımasızca çocukları öldürüyorlar, aç ve susuz bırakıyorlar. Buna da dünya devletleri seyirci kalıyor. İnanın belki de dünya varolduğundan bu yana böyle bir vahşet yapılmamıştır ve biz buna malesef tanıklık ediyoruz. Ama o insanlara yardım edememenin sıkıntısını çekiyoruz. Bu konuda üzgünüz. Fakat elimizden gelen gayreti de yine göstermeye çalışıyoruz. Alevilerle Yezidiler arasında hem inanç hem de yaşam tarzi olarak pek bir fark yok, hemen hemen aynıyızdır. Biz olaya Yezidi, Alevi, Şafi olarak bakmıyoruz. İnsanlık olarak bakıyoruz. İnsan olmayı beceremedikten sonar hangi topluma mensup olursan ol hiç önemli değildir. Önemli olan insanca yaşamak ve yaşatmaktır, öldürmek değildir. Kim kimi öldürürse biz onun karşısında oluruz. Aleviliğin felsefesinde zaten bu var; yaşatmak var, paylaşmak var, barış var, iyi niyet var Biz iyi niyetlilerle birlikte yanlış insanların karşısında mücadele veriyoruz. İnsan olarn herkes bizim kardeşimizdir. Türkiye’de Yezidiler hakkında pek bilgim yoktu. Fakat bu olaylardan sonar araştırma fırsatı buldum. Barış isteyen iyi niyetli insanlar olduklarını öğrendim. O nedenle burada onlar için birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Yüreğimiz onlarla beraber” diye konuştu.

 

Geçen hafta da Downing Street’te bulunan Başbakanlık binası önünde toplanan yüzlerce kişi İngiliz hükümetinin, İŞİD militanlarının saldırıları altında dağlarda mahsur kalan Yezidilere  karşı harekete geçmesi çağrısında bulunmuştu. Britanya Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı ile toplanan göstericiler, hazırladıkları Şengal’de yaşananlara ilişkin İngilizce bildiriler dağıttılar. Protestocuların taşıdıkları Kürtçe, Türkçe ve İngilizce pankartlarla İngiliz haber kanallarının da ilgi gösterdiği gösteride okunan açıklamada uluslararası kamuoyunun yaşanan trajedi karşısında sessiz kalmaması istendi.

DSC_0262 DSC_0187 DSC_0224 DSC_0242 DSC_0218 Mix DSC_0144 DSC_0142 DSC_0141 DSC_0127 DSC_0135 DSC_0265

Yorumlar

  1. Bayram Aydın says:

    ölenler kktc londrada