kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
STERLIN
40,9287
BITCOIN
$70.690
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Haberler Londra merkezli operasyon

Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi, İngiliz basınında yer alan Türkiye aleyhtarı haberlerin, uluslararası bir operasyonun parçası olduğunu ileri sürdü.

Haberler Londra merkezli operasyon
26.08.2014
0
A+
A-

yeni safakHükümete yakın Yeni Şafak gazetesi, Suriye ve Irak’a giderek savaşan Britanya vatandaşlarının Türkiye üzerinden bölgeye ulaştığı yönünde İngiliz basınında yer alan haberlerin, uluslararası bir operasyonun parçası olduğunu ileri sürdü.

Gazete bugün ilk sayfasında manşetten yayınladığı ‘Harekat merkezi Londra’ başlıklı haberinde şu ifadelere yer verdi:

“Gezi ve 17 Aralık’ta hedeflerine ulaşamayan çevreler, Erdoğan’ın 10 Ağustos zaferinden sonra yeniden IŞİD’in ipine sarıldı. Davutoğlu’nun Başbakan olmasıyla umutları suya düşenlerin saldırı üssü ise İngiliz basını. The Guardian ve Daily Mail gazeteleri, istihbarat kaynaklı haberlerle Londra’nın Gatwick ve Heathrow havaalanlarından Suriye’ye giden IŞİD’çilerin görüntülerini yayınlayıp Antalya’dan gittiler! diye Türkiye’yi karalıyor.

‘HÜKÜMETİN BAŞARISINI ÇEKEMEYEN ÇEVRELER VAR’

Haberde ABD’nin Irak’ın ardından Suriye topraklarında da Irak-Şam İslam Devleti örgütü IŞİD’e saldırıya hazırlandığı kaydedilirken, Batı basınında Türkiye’yi ‘teröre destek veren ülke’ gibi gösteren dezenformasyon furyasının yeniden başladığı savunuldu. Medya organlarında yer alan haberlerin Batılı istihbarat örgütlerinden servis edildiğini ileri süren Yeni Şafak, bu tür haberlerin arkasında 31 Mayıs 2013’teki Gazi kalkışması ve aynı yılın 17 Aralık tarihindeki hükümete yönelik düzenlenen darbe planlarında arzuladıkları hedefe ulaşamayan çevreler olduğunu iddia etti.

Haberde şu görüşlere yer verildi: “The Guardian ve Daily Mail gibi kuruluşların, servis ettikleri istihbarat kaynaklı haberlerde Londra’nın Gatwick ve Heathrow havaalanlarından Suriye’ye giden IŞİD üyelerinin foroğraflarını yayınlayıp ‘Antalya’dan gittiler!’ diye Türkiye’yi karalıyor. Örneğin Daily Mail gazetesi, IŞİD’e katılmak için İngiltere vatandaşı bir grubun Gatwick havalimanında çekilmiş görüntülerini yayınlayarak altına ‘Antalya üzerinden Suriye ve Irak’altına gittiler’ diye yazdı. Daily Mail gazetesi, 8 Ekim 2013 tarihinde havalimanının güvenlik kameraları tarafından çekilen görüntülerde 25 yaşındaki Muhammad Hamidur Rahman, 31 yaşındaki Mashadur Choudhury, 25 yaşındaki Assad Uzzaman, 19 yaşındaki Mehdi Hassan ve Mamunur Roshid’in Thomas Cook havayollarına ait bir uçakla Londra’daki Gatwick Havalimanı’ndan ayrıldıklarını yazdı.
Gazete, kendilerine ‘Britani Brigade Bangladeshi Bad Boys’ (Bangladeşli Kötü Çocukların İngiliz Tugayı) ismini veren kişilerin Antalya’dan sonra Hatay’a gittiği ve buradan Suriye’ye geçerek IŞİD militanları ile buluştuğunu ileri sürdü.

Gazete haberini yalanlarcasına şu bilgiyi de verdi: Mashadur Choudhury IŞİD’e katılmaya ‘hak kazanamadığı’ için İngiltere’ye dönünce tutuklanarak hapse atıldı. Haberde İngiliz yetkililerin görüntülerde yer alan diğer üç kişinin nerede olduğunu şu an için bilmedikleri ancak Bangladeş asıllı Müslüman İngilizlerin halen IŞİD için savaştığını tahmin ettikleri belirtildi. Haberde ayrıca İngiliz yetkililerin her ay yaklaşık 30 İngiltere vatandaşının IŞİD’e katılmak için Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a gittiğine inandığı da vurgulandı.

TÜRKİYE’YE AHLAKSIZ TEKLİF

Yeni Şafak, İngilizlerin haftasonu The Observer adıyla yayımlanan The Guardian gazetesinin önceki günkü haberinde IŞİD üyelerinin Suriye sınırına doğru akışını önlemek için Türkiye’nin gittikçe artan bir baskı altında olduğunu yazdığına dikkat çekerken, Liberal Demokratların eski lideri, parlamento istihbarat komitesinin üyesi Sir Menzies Campbell’in Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin kolaylaştırılması teklifiyle sınırda ‘tam bir işbirliğine’ çekilebileceğini iddiasını da ‘ahlaksız teklif’ olarak nitelendirdi.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson da, Türkiye'ye sınırlarını cihatçılara kapatması çağrısında bulunmuştu.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson da, Türkiye’ye sınırlarını cihatçılara kapatması çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.