kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5811
EURO
34,8042
STERLIN
40,3630
BITCOIN
$64.337
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngiltere taciz skandalı ile sarsıldı

Rotherham bölgesinde 1997-2013 yılları arasında yaklaşık 1400 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığına yönelik rapor İngiltere’yi sarsıyor.

İngiltere taciz skandalı ile sarsıldı
Tartışma yaratan raporu hazırlayan Profesör Alexis Jay, 1400 dolayında taciz iddiasının büyük bölümünün ardında Asyalı erkekler olduğunu kaydetti.

Tartışma yaratan raporu hazırlayan Profesör Alexis Jay, 1400 dolayında taciz iddiasının büyük bölümünün ardında Asyalı erkekler olduğunu kaydetti.

Rotherham bölgesinde 1997-2013 yılları arasında yaklaşık 1400 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığına yönelik bir rapor İngiltere’yi sarstı. Raporda, 11 yaşındaki çocukların toplu tecavüze uğradıkları, zorla başka kentlere gönderildikleri ve işkenceye maruz kaldıkları kaydediliyor.
Raporu yazan ve bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuran Profesör Alexis Jay açıklamasında şok edici ifadeler kullandı. Yaşları küçük çocukların birden fazla kişinin tecavüz dahil baskısına maruz kaldıklarını söyleyen Jay, bazı çocukların üzerine benzin dökülerek yakılmakla veya silahla tehdit edildiklerini aktardıklarını ifade etti.

Alexis Jay, taciz olaylarının büyük bölümünün arkasında Asyalı erkeklerin bulunduğunun aktarıldığını, kurbanların büyük bir çoğunluğunun ise beyaz kızlar olduğuna dikkat çekti.

2010 YILINDA AÇIĞA ÇIKMIŞT

Barnsley, Doncaster ve Sheffield kentlerini de kapsayan South Yorkshire bölgesinde bulunan  Rotherham kasabasındaki taciz iddiaları ilk kez 2010 yılında ortaya çıkmıştı. Tamamı Asyalı göçmenlerden oluşan beş kişi kız çocuklara cinsel tacizde bulundukları suçlamasıyla hapis cezalarına çarptırılırken, bölge belediyesi geçen sene bu konuda rapor hazırlanmasına karar vermişti.
İki yıl sonra Andrew Norfolk isimli bir gazeteci, 2010 yılında polis tarafından hazırlanan gizli bir raporu kamuoyuna duyurmuş, raporda South Yorkshire bölgesinde her yıl Asyalı erkeklerin faili oldukları binlerce taciz olayı  yaşandığı iddialarına yer verilmişti.
Sonraki yıllarda da devam eden tartışmalar Rotherham belediye lideri ve yardımcısının da aralarında olduğu yerel idarecilerin istifası ile sonuçlanmıştı.

YİNE ASYALI ERKEKLER TARTIŞMASI

Rotherham’ın ardından aralarında Manchester, Oxford’un da bulunduğu çeşitli bölgelerde benzer olaylar gündeme gelmişti. Geçen yıl Mayıs ayında, 11-15 arasında değişen altı kız çocuğunu başka erkeklere pazarladıkları ve sadistçe davrandıkları belirlenen ve çoğunluğu Pakistan’lı olmak üzere 7 kişiye hapis cezaları verilmişti.

Olay ülke çapında geniş yankı bulurken Asyalı Müslüman erkeklerin, İngiliz kız çocuklarına bakış açılarının değerlendirildiği tartışmalar da yeniden gündeme gelmişti. Söz konusu sanıkların yargılandığı davanın hakiminin sanıklara yönelik “Bu şekilde davranmanızın nedeni, bu kızların sizin topluluğunuzdan ve dininizden olmamasıydı. Gözaltına alındığınızda bazılarınız kovuşturmanın ırk ile bağlantılı olduğunu söylediniz. Bu saçmalık! Soruşturmaya neden olan seks düşkünlüğünüz ve açgözlülüğünüz oldu.” şeklindeki sözleri tartışma yaratmıştı.  Asyalı zanlılar ise mahkemede kendilerini yargılayan yargıç ve jürinin ırkçılık yaptığını ileri sürmüş, sanık avukatları da tamamı beyazlardan oluşan mahkeme jürisini ve mahkemeyi ırkçılıkla suçlamışlardı.

Bir süre önce partisinin Gazze tutumu yüzünden istifa eden İngiltere’nin ilk Müslüman kadın bakanı Sayeeda Warsi, Pakistan’lı erkeklerin bir kısmının ‘beyaz kızları cinsel açıdan meşru bir av’ olarak gördüklerini ileri sürmüş, çok küçük bir kesim de olsa bazı Müslüman erkeklerin kadınları ikinci sınıf olarak gördüğünü ve kınanmaları gerektiğini kaydetmişti.  İşçi Partisi’nin etkili isimlerinden ve Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Blackburn bölgesi milletvekili olan Jack Straw da, Pakistanlı erkeklerin İngiliz kızları ‘kolay lokma’ olarak gördükleri şeklinde bir demeç vermiş, bu anlayışın Pakistanlı erkekler arasında giderek yerleştiğini ve toplumda bir iç hesaplaşmayı gerektiren bir anlayış olduğunu ifade etmişti.

2010 yılında Rotherham bölgesinde beş Asya’lı genç çocuklara taciz iddiaları yargılanmış ve suçlu bulunmuşlardı.

2010 yılında Rotherham bölgesinde beş Asya’lı genç çocuklara taciz iddiaları yargılanmış ve suçlu bulunmuşlardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.