kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
STERLIN
40,9744
BITCOIN
$69.925
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Özdil Nami Londra’ya geliyor

5 Eylül’de resmi bir ziyaret için Londra’ya gelecek olan KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami’den müzakereci Özersay’a eleştiriler.

Özdil Nami Londra’ya geliyor
31.08.2014
0
A+
A-
KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami, 5 Eylül'de Londra'ya geliyor.

KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami, 5 Eylül’de Londra’ya geliyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Londra’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.  5 – 8 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan ziyaret çerçevesinde müzakere sürecine yönelik görüşmelerde bulunması beklenen Özdil, KKTC Londra Temsilciliği’nde düzenlenecek bir resepsiyonda basın mensupları ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileriyle bir araya gelecek.

Geçen hafta katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Dışişleri Bakanı, iktidara geldikleri günden bu yana müzakere süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı’na açık destek verdiklerini vurguladı. Talep gelmesi halinde müzakere heyetinde yer alabileceklerini de açıkladıklarını kaydeden Özdil Nami, müzakereci Kudret Özersay’a ilişkin çarpıcı eleştirilerde bulundu.

KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami, müzakereci Kudret Özersay'ı hükümete bilgi vermemekle eleştirdi.

KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami, müzakereci Kudret Özersay’ı hükümete bilgi vermemekle eleştirdi.

MÜZAKERECİ ÖZERSAY’A ELEŞTİRİ

“Biz her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Üzülerek söylüyorum kendisinin Özel Temsilcisi bugüne kadar hala Dışişleri Bakanlığı’nın kapısından içeri girmediyse, bu büyük bir eksikliktir. Bu tavırda olanların, biz gerekeni yapıyoruz demeleri inandırıcılıktan uzaktır” diyen Nami, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki dönemde umarım bunlar telafi edilir. Başbakan’la görüşüyoruz diyorlar, hükümetin dış politika ile ilgili merkezi Dışişleri Bakanlığı’ıdır. Günlük bazda istişare edilmesi gerekir. Ortak akıldan bahsediyorsak eğer bundan gocunmamız lazım. Mesaj alınmıştır bu konuyu değerlendireceğiz denilmesi lazım. Maalesef o noktaya henüz gelemedik. Hükümet herhangi bir sivil toplum örgütü gibi muamele edilecek bir kurum değildir. Adanın kuzeyinde başkanlık sistemi değil Parlamenter Sistemi var bunu da unutmamak lazım. Böyle kritik bir dönemde istişareleri çok yoğun bir şekilde oluşturmak lazım. Biz her türlü desteği vermeye hazırız. Bundan sonra da bu desteğimiz tam olarak devam edecek. Kendi takdiridir, biz sadece her zaman göreve hazır olduğumuzu belirttik.”

Çözüm sürecine Türkiye’nin tam desteği olduğunu kaydeden Özdil Nami, sürece ilk büyük darbeyi gelişmeler ışığında Rum lider Nikos Anastasiadis’ın vurduğunu ileri sürdü. Görüşünü “Rum lider, liderler düzeyinde yoğun müzakerelere gitmektense ulusal konseye gitti ve Mavroyannis’i müzakereci durumuna getirdi ve masadan kendisini uzaklaştırdı. Maalesef Türk tarafı da aynı adımı attı” sözleri ile ifade eden KKTC Dışişleri Bakanı, daha önce de müzakereci kavramının yanlış olduğunu savunduğunu hatırlattı.

Olumsuz gelişmelere karşın Kıbrıs konusunda umutsuzluğa hiç kapılmadığını belirten Nami, “Biliyorum ki Kıbrıs sorunu öyle ya da böyle çözülecek. Buna kesinlikle inanıyorum. Bugün itibariyle kötü bir dönemin içerisindeyiz. Ortak açıklama ile ilgili halkı yanıltıyorlar gibi ifadeler kullanılmıştı ama biz hayır iyi gidiyor biz de işin içerisindeyiz ve aktif bir şekilde müdahiliz dedik. Nitekim Amerika da yakın ilgi gösterdi. Davutoğlu geldi ardından adaya. Bir iki kelimelik pürüzler de ortadan kaldırıldı. Tüm dünyanın tarihi olarak nitelendirdiği çok güçlü bir açıklama metni oluşturuldu” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.