kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5540
EURO
34,9597
STERLIN
40,7352
BITCOIN
$64.440
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Rumlar sözlerinde durmadılar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ilk resmi yurt dışı ziyaretini KKTC’ye gerçekleştirirken, Rum tarafına adil olmayan bir çözümü kabul etmeyecekleri mesajını net olarak verdi.

Rumlar sözlerinde durmadılar
01.09.2014
0
A+
A-
Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de vatandaşlara seslendi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk resmi yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gerçekleştirdi.
Ercan Havalimanı’nda, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rum tarafına önemli mesajlar verdi.

Resmi diplomatik ilişkiler sürecini Kuzey Kıbrıs’tan başlattığını ifade eden Erdoğan, “Kuzey Kıbrıs’ın bugüne kadar samimi ve dik duruşunun uluslararası camiadaki yerini tekrar dertleşeceğiz. Önümüzde NATO Zirvesi ve BM Genel Kurulu var. Kıbrıs, bizim bu toplantılarda önemli bir gündem maddemiz olacaktır” dedi

KKTC’ye eşi Emine Erdoğan ve kızının yanısıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan havaalanı çıkışında yoğun sevgi gösterileri ile karşılaştı. Burada vatandaşlara hitap eden Erdoğan şunları söyledi:

“ Şunu bilmenizi istiyorum, hiç bir zaman Kuzey Kıbrıs’ı unutmamız söz konusu olamaz. İki ay içerisinde, Türkiye’den denizin altından Kuzey Kıbrıs’a su ulaştırılacak. Artık barajlar zaten tamam, o iş bitti. Yine denizin altından elektrik de inşallah buraya ulaşmış olacak. Ve burada yine böyle ara sıra kesinti filan diye bir şey inşallah olmayacak. Ve şunu da söyleyeyim, Güney Kıbrıs’ın da ihtiyacı olduğu zaman, bizim bu attığımız adımlardan, onlar inanıyorum ki barışın mesajını alacaklardır. Tabii burada arzumuz şudur: Özellikle garantör ülkeler olarak, Türkiye nasıl görevini yapıyorsa, aynı şekilde Yunanistan’ın da bu görevi yapmasıdır. Eğer bu görevler yerine getirilirse, inanıyorum ki çok kısa bir zamanda Kıbrıs sorunu hal yoluna girmiş olur.”

Kıbrıslı Türkler Erdoğan'a yoğun ilgi gösterdiler.

Kıbrıslı Türkler Erdoğan’a yoğun ilgi gösterdiler.

“SABRIN SONU SELAMETTİR”
Daha sonra KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile ikili bir görüşme gerçekleştiren Tayyip Erdoğan, toplantının ardından Eroğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Kıbrıs’ta adil kapsayıcı bir çözümden yana olduklarını kaydeden Erdoğan:

“ Müzakerelere başladık. İsviçre’de istedik dumanı çıkartalım. O gün zorla referandum kararı çıktı. KKTC onuruna düşeni yaptı. Güney Kıbrıs aynı yanlışı yaptı. Oradaki çalışmalarımızı mahvetti. AB orada aynen şunu söylemişti “Biz bu noktada KKTC’nin gösterdiği referandum kararının yanında olacağız” demişti. Ama sözlerinde durmadılar. Bu arada Güney Kıbrıs’ı AB’ye aldılar. Bu bir siyasi karardır. Güney Kıbrıs AB müktesabatına uygun değildir diye itiraflarda bulundular” dedi.

Erdoğan ve Eroğlu ikili görüşmenin ardınan basının karşısına çıktılar.

Erdoğan ve Eroğlu ikili görüşmenin ardınan basının karşısına çıktılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.