kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4862
EURO
34,9409
STERLIN
40,6500
BITCOIN
$64.611
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiliz politikacıların Özdil Nami ilgisi (Video)

KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami resmi bir ziyaret için geldiği Londra’da aralarında Bakan’ların da bulunduğu İngiliz siyasetçilerle biraraya geldi.

İngiliz politikacıların Özdil Nami ilgisi (Video)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HecZzoMLC0A&feature=youtu.be[/youtube]

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Özdil Nami, 3 günlük resmi bir ziyaret için Londra’ya geldi. Ziyaretinin ilk gününde Londra’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve toplum temsilcileri ile biraraya gelen Özdil, basın mensuplarının da kısa bir süre sorularını yanıtladı.

 KKTC Londra Temsilciliği’nde gerçekleşen görüşmede müzakere süreci ve politik gelişmelere yönelik bilgi veren Bakan, aralarında Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysın Yılmaz’ın da bulunduğu dernek temsilcilerinin taleplerini de dinledi. Yılmaz Bakan Özdil’e, Oxford street üzerinde bulunan Kıbrıs Türk Cemiyeti binasının kullanım hakkının Londra’da bulunan derneklere tahsis edilmesi veya buradan elde edilecek gelirle toplumun yoğun yaşadığı bölgelerde binalar alınmasına yönelik taleplerine halen yanıt verilmediğini aktardı.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Liberal Demokratlar'ın önde gelen isimlerinden Bakan Simon Hughes ile buluştu.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Liberal Demokratlar’ın önde gelen isimlerinden Bakan Simon Hughes ile buluştu.

Toplantıda ayrıca yurtdışında yaşayan KKTC vatandaşlarının, başta seçme-seçilme olmak üzere haklarının sağlanması yönünde düzenlemeler yapılmasına destek vermesi çağrısında bulunuldu.

Talepleri hükümete ileteceğini kaydeden Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Londra temasları çerçevesinde Devlet Bakanı ve koalisyon ortağı Liberal Demokrat Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Simon Hughes, İşçi Partili Gölge Avrupa Bakanı Gareth Thomas, Lord Sharkey ve Barones Meral Ece ile biraraya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Pazar günü Dumlupınar ve Yalova takımları arasında oynanan Charity Shield kupası müsabakasını izleyen Özdil Nami bugün de TC Londra Büyük Elçisi Abdurrahman Bilgiç’in onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami KKTC Temsilciği'nde sivil toplum dernekleri ve basın mensupları iler biraraya geldi.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami KKTC Temsilciği’nde sivil toplum dernekleri ve basın mensupları iler biraraya geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.