kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5997
EURO
34,7830
STERLIN
40,5957
BITCOIN
$64.175
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Emeklilik Yasası’nda yeni dönem

Accounting Direct Mali Müşavirlik ve Muhasebe firması, İngiltere’de sosyal güvenlik sisteminde radikal değişiklikler getirecek olan otomatik kayıt uygulamasına ilişkin kamuoyuna bilgi verdi.

Emeklilik Yasası’nda yeni dönem
14.09.2014
0
A+
A-

Accounting Direct Mali Müşavirlik ve Muhasebe firması, İngiltere’de sosyal güvenlik sisteminde radikal değişiklikler getirecek olan otomatik kayıt uygulamasına ilişkin kamuoyuna bilgi verdi. İlk kez uygulanacak olan kanunla, işverenler çalıştırdıkları işçilerinin emekliklik paylarına katkıda bulunmak zorunda olacaklar. Konuya ilişkin bilgi veren firma uzmanlarından Anjlee Shah, 1 Ekim 2012’de yürürlülüğe giren uygulamasından ilk etkilenenlerin, 120 binden fazla işçisi olan işyerleri olduğunu hatırlatt

Accounting Direct uzmanlarından Anjlee Shah, işyeri sahiplerini emeklilik sistemindeki düzenlemeler konusunda uyardı.

Accounting Direct uzmanlarından Anjlee Shah, işyeri sahiplerini emeklilik sistemindeki düzenlemeler konusunda uyardı.

ı. Küçük ve orta ölçekli işverenlerin ise Şubat 2018’e kadar, bu uygulamaya geçiş yapmak zorunda olacaklarını vurgulayan Shah, 2012 yılının Nisan ayından sonra kurulmuş olan işletmelerin is, kanundan en son etkilenecek olan işverenler olacaklarını kaydetti. Bordro uzmanı Shah, işletme sahiplerine yönelik bilgilendirmesini şöyle sürdürdü: “ Emeklilik düzenlene kurumu (The Pensions Regülatör), işçilerin emeklilikle ilgili kayıt altına alınması gerekli olan günü (staging date) 18 ay öncesinden işverene bildirecek ve bu kayıt tarihinden itibaren dört ay içerisinde işlemlerin tamamlanmış olmasını bekleyecek. Kayıt işlemleri sonrasında yerine getirmiş olduğunuz zorunluğu nasıl gerçekleştirdiğinize dair gerekli bilgileri de kuruma sunmanız gerekmekte. Bu kayıt işlemi ancak geçerli sebepler olduğu takdirde işverenler tarafından üç ay ertelenebiliyor. Otomatik kayıt sisteminden aşağıdaki gruplara giren çalışanlar etkileniyor:

  • Geçerli herhangi bir emeklilik düzeninde olmayan
  • 22 yaş ve üzerinde olan
  • Devlet tarafından belirlenmiş olan emeklilik yaş sınırın altında olan
  • Yıllık kazancı £10.000’in (bu rakam yıllık olarak belirlenip bildirilecektir) üzerinde olan çalışanlar

Çalışanlar isterlerse bu emeklilik sisteminden çıkabilirler. Eğer bu durum söz konusu olursa, emeklilikleriyle ilgili işverenlerinin yapmış olduğu katkı payını kaybedecek ve hükümetin bu konuyla ilgili yapmış olduğu vergi indiriminden yararlanamayacaklardır. Eğer bir çalışan emeklilik sisteminden çıkar ya da prim ödemeyi bırakırsa bu çalışanı otomatik olarak tekrar emeklilik düzenine kaydettirmek işverenin yükümlülüğüdür. İşveren bunu belli aralılarala yapabilir. Genelede çalışanın emeklilik tasarrufunu tekrar gözden geçirmesini sağlayan bu durum her üç senede bir tekrarlanır ki çalışan sitemin içerisinde ya da dışarısında kalmayı seçebilsin.”

AĞIR CEZALAR  UYGULANABİLECEK

Accounting Direct bordro uzmanlarından Anjlee Shah, Otomatik Kayıt sisteminin hukuki bir zorunluluk olduğu için işverenin buna uymamak gibi seçeneği olmadığına dikkat çekti.  Küçük ölçekli işyerlerini de kapsayan bu kanunun, işyerinde çalışan kayıtlı bir kişi bile olsa uygulanmak zorunluluğu olduğunu kaydeden Shah, aksi takdirde işletmelerin £50 bine varan yaptırımlarla karşı karşıya kalabilecekleri uyarısında bulundu. Shah,  Ememklilik Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen cezalara ilişkin ise şu bilgileri verdi: “£400 miktarında sabit bir ceza yasal bildirimlere uymayan veya yasayı ihlal ettiği belirlenen işyerlerine uygulanacaktır. Bu cezanın tahsili belirli zaman ile sınırlanmıştır.Yasal uyarılara uyulmazsa, kurum ayrıca daha yüksek cezalar da uygulayabilir. İşçi sayısına göre değişmekle birlikte, bu rakam günlük £50 ila £10.000 arasında belirlenmiştir. Primler ödenmediği takdirde, kurum sivil ceza uygulamasına da gidebilir. Bu da şahıslar için £5000 ve organizasyonlar için £50.000 olarak belirlenmiştir. İşverenin yasal bilirimlere uymadığı ya da hukuki ihlalinin kanıtlandığı durumlarda kurum davranış cezası bildirimi uygulayabilir; bu ceza, işverenin işçi sayısına bağlı olarak £1000 ila £5000 arasında değişmektedir. Düzenleyici kurum ödenmesi gereken cezaların eksiksiz ve zamanında ödenmesi için çalışmaktadır.” Emeklilik yasası ve otomatik kayıt sistemine ilişkin bilgi almak isteyenler 0208 886 9222  numaralı veya payroll@accountingdirectplus.com email adresinden Türkçe-İngilizce bilgi alabilecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.