kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.898
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Pazar Az bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Londra polisi rickshaw’lara göz açtırmıyor

Londra polisi son yıllarda yaygınlaşan ve rickshaw olarak bilinen bisikletli taşıma araçlarına yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi.

Londra polisi rickshaw’lara göz açtırmıyor
19.09.2014
0
A+
A-
Londra polisi el koyduğu bisikletli araçların sahipleri aleyhinde de soruştuma başlatıyor.

Londra polisi el koyduğu bisikletli araçların sahipleri aleyhinde de soruştuma başlatıyor.

Londra polisi son yıllarda yaygınlaşan ve  rickshaw olarak bilinen bisikletli taşıma araçlarına yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Geçen hafta gerçekleştirilen ve 50’den fazla  aracın denetlendiği uygulamada, aralarında Türk gençlerinin de bulunduğu toplam dokuz rickshaw  sürücüsü çeşitli cezalara çarptırıldı. Motor aksamına sahip oldukları belirlenen bazı rickshaw’lar trafikten men edilirken, bir sürücünün de önümüzdeki hafta mahkemeye çıkarılacağı bildirildi.

Operasyona ilişkin bilgi veren Polis yetkilisi Rob Revill, rickshaw’lara yönelik şikayetlerde artış görüldüğünü belirterek, bu araçlarda  elektrikli motor kullanımının yasak olduğunu kaydetti. Revill, bazı araçların yayaları riske sokma ve park yasaklarını ihlal gibi anti sosyal olaylara da karıştıklarına dikkat çekerken, istatistiklere göre rickshaw’lar  sadece geçen yıl 650’den fazla kazaya neden oldular.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’un da karşı olduğu bilinen rickshaw araçlarla ilgili Haziran ayında, Parlamento Yasa Komisyonu, tehlike yaratan araç ve sürücülerin trafikten süresiz olarak men edilmesini öneren bir teklifi gündemine almıştı. Teklifi, Westminster Belediyesi, bölge milletvekili Mark Field memnuniyetle karşılarken, Field, rickshaw’ların  West End bölgesinde tamamen yasaklanması yönünde uzun süredir çalışmalar yürütüyor.

ÇOK SAYIDA TÜRK ÖĞRENCİ ÇALIŞIYOR

Berlin ve Amsterdam’da da görülen rickshaw araçlar, özellikle İngiltere’ye okumaya gelen Türk öğrencilerin en popüler geçim kaynaklarından birisi. TfL verilerine göre sayıları 900’e ulaşan rickshaw şoförlerinin yaklaşık üçte biri, Londra’da dil okuluna veya üniversiteye devam eden Türk öğrenciler oluyor. bir İngiliz firmasından kiralıyorlar. Genelde kalabalık merkezi bölgelerde trafikten sıkılan veya açık havada gezmek isteyen kişilerin tercih ettiği rickshaw’lara turistler de yoğun ilgi gösteriyor.

Barış Mumcuoğlu: ‘Siyah taksiler aleyhimize’

Barış Mumcuoğlu: ‘Siyah taksiler aleyhimize’

BARIŞ MUMCUOĞLU: SİYAH TAKSİLER ALEYHİMİZDE

Yaklaşık üç senedir rickshaw olarak bilinen bisiklet taşımacılığı yapıyorum. Vizemi de buy olla aldım. Dışarıdan keyifli bir iş gibi gözükse de ciddi zorluklarla karşılaşıyoruz. Polisler üzerimizde baskı kuruyor. Müşteri almak için beklediğimiz yerlerden bizi uzaklaştırıyorlar. Siyah taksi kullananlar bizim hakkımızda karalama kampanyasına başladılar. Geçtiğimiz günlerde Hyde Park’ta eylem yaparak pankart açtılar ve “ricksaw’ları kullanmayın” yazılarıyla resmen bizi kötülediler. Biz çoğunlukla Londra’ya gelen turistlerden paramızı kazanıyoruz. Bizi karaladıklarında turistler şüpheye düşüyor ve bisiklete binmeye çekiniyorlar.  Zaten sezonluk iş yapıyoruz.  Yaz aylarında işlerimiz iyi gidiyor. Kışın hava soğuk olduğu için tercih etmiyorlar rickshaw’ları.

 Metin:  ‘Polisler bize karşı önyargılı’


Metin: ‘Polisler bize karşı önyargılı’

METİN: POLİSLER METİN: POLİS BİZE KARŞI ÖNYARGILI

Ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz. Ancak polisler, otobüs şöförleri ve siyah taksiciler bu işi bitirmeye çalışıyorşar. Yakın zaman önce yaklaşık 40 civarında arkadaşımızın bisikletlerine el koydular ve resmi işlem başlattılar. Sonuçta biz de vergimizi ödüyoruz, sigortamızı yatırıyoruz. Bu baskılar üzerimizden kalkarsa severek yaptığımız bu iş herkes için faydalı olacak. Stres altında çalışmak istemiyoruz. Müşteri potansiyelimiz  genekllikle truistik amaçlı gelenlerden oluşuyor. Biz de bir bakıma İngiltere turizmine katkı sağlıyoruz. Bisiklet taksiye binenler eğlenceli zaman geçiriyorlar. Umarım bu baskılar en kısa zamanda sona erer ve biz de işimizi severek yapmaya devam ederiz.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.