kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.727
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Konsey’den yılın son açıklaması

Konsey’den yılın son açıklaması
26.12.2013
0
A+
A-

Konsey yonetim kurulu

Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi yayınladığı bir açıklama ile örgütün seçimsiz genel kurulunun, 27 Şubat 2014 tarihinde yapılacağını duyurdu.

Konsey Başkanı Aysın Yılmaz’ın imzasını taşıyan açıklamada 9 Ocak tarihinde düzenlenecek bir Mevlid için davette bulunuldu.  Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıldönümlerinin yakın olması nedeniyle aynı tarihte gerçekleştirilecek mevlit, saat 19:30’da, ‘113 Bruce Grove, N17 6UR’ adresinde  bulunan Regency Banquting Suite binasında yapılacak.

EVKAF’A BİNA ÇAĞRISI

Konsey 21- 24 Kasım tarihleri arasında Girne’de gerçekleştirilen 3. Yurtdışı Türkler Kongresi’ne ilişkin bir değerlendirme raporu yayınladı. Dünya Kıbrıs Türkleri Vakfı tarafından organize edilen kongreye başkan Aysın Yılmaz’ın yanısıra As Başkan Çetin Ramadan, sekreter Ertuğrul Mehmet yöneticilerden Leyla Kemal’in katıldığı hatırlatılan açıklamada, konseyin değerlendirmesinin Embargoed grubundan kongreye katılan Suzan Nuri’nin hazırladığı eleştiri ve önerilerle birleştirildiği kaydedildi.

Kongre’de söz alan Başkan Aysın Yılmaz, KKTC Evkaf Müdürlüğü’nün Oxford Street’te bulunan binası için yaptıkları öneriyi tekrarladı. İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türklerinin 1950 yılında başlayan örgütlenmelerine ilişkin bilgiler veren Yılmaz, yurt  dışında kurulan ilk Türk derneği olan  ‘Kıbrıs Türk Cemiyeti’ için 1960 yılında alınan binanın, sayıları giderek toplumumuzun ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir amaçla kullanılabileceğini düşündüklerini ifade etti. Yılmaz kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ İngiltere’de faaliyet gösteren derneklerimiz 1983 yılında oluşturulan İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’ni kurarak birlikte hareket etmeye başladılar. Haklı Kıbrıs davamızın dünyaya duyurulmasında en önemli memleket Birleşik Krallık’tı. Çünkü  İngiltere Kıbrıs Cumhuriyeti’nin garantörlerinden biri ve Güvenlik Konseyi üyesi idi. Aynı zamanda KKTC dışında yaşayan en büyük Kıbrıslı Türk popülasyon da buarada yaşamakta. Kıbrıs davamız için yapılacak lobicilik çalışmaları bu memlekette yoğunlaşmalıydı. İşte o nedenle zamanın KKTC yetkilileri de bu oluşumun gerçekleşmesine katkı koymuşlardı. Konsey kurulduktan sonra Konsey Başkanı  Evkaf’a, toplum için alınan  binanın satılıp başka bir bina alınması teklifinde bulundu. Gerekçe ise şu: Bina alındığı zaman konum olarak toplumun yoğunlaştığı bölgelere uygundu  ancak nüfusumuz arttı.  Londra’nın değişik bölgelerine dağıldık.  İnsanımızın bu bölgeye ulaşmaları zorlaştı ve bu binaya gelmez oldular. İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk halkının bir kuzey bir de Güney Londra’da olmak üzere iki binaya olan ihtiyacı  aciliyet arz etmektedir. İngilterede üç şemsiye kuruluş olan Konsey, Türk futbol Federasyonu, Türk Okulları Konsorsiyumu ve hem tarihi özelliğinden dolayı, hem de halen binada olmalarından dolayı, Kıbrıs Türk Cemiyeti bir araya gelerek Evkafa ortak bir mektup  sundular. İçeriğinde, “bu binanın uzun vadeli kiralanması ve alınacak para ile iki binanın alınabileceği” önerisini vardı. Bu konudaki görüşmelerimiz sürmektedir.”

Bu konuda destek isteyen Konsey Başkanı Aysın Yılmaz, yayınladığı açıklama ile ayrıca Konsey Yönetim Kurulu adına tüm toplumumuzun yeni yılını kutladı. 2014 yılının Türk dünyası ve tüm insanlık için barış yılı olmasını dileyen Yılmaz, faaliyetleri süresince kendilerini destekleyen KKTC Londra Temsilciliği ve diğer kuruluş ve kişilere de teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.