kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
STERLIN
40,9511
BITCOIN
$70.739
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

24 Yıldır Büyüyen Coşku

24 Yıldır Büyüyen Coşku
09.07.2013
0
A+
A-

Bu yıl 24.sü gerçekleştirilen Day-Mer festivali görkemli bir finalle son buldu. Clissold Park’ta yapılan kapanış etkinliğine binlerce kişi katıldı. Sanatçılar Özlem Özdil ve Niyazi Koyuncu’nun sahne aldığı park festivali, havanın da güzel olmasını fırsat bilen binlerce kişinin akınına uğradı. Festivalin en çok göze çarpan görüntüleri ise Taksim gösterilerine verilen destek oldu. Pek çok standda ‘Gezi ve Taksim’ ifadeleri kullanılırken, park alanından sık sık “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atıldı. Çok sayıda pankartın yanı sıra, Taksim Direnişi’ni konu alan fotoğraf sergisinin de yer aldığı stand yoğun ilgi çekerken, standda Türkiye ve Londra’da yapılan destek gösterilerinin fotoğrafları yer aldı. Sahneye çıkan sanatçılar ve konuşmacılar da mesajlarında Gezi parkı protestolarına destek verdiler.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin, kuruldukları günden bu yana göçmenlerin her türlü sorununa duyarlılık gösterdiklerini belirterek, düzenledikleri festival ile farklı toplum kesimlerini biraray getirdiklerini vurguladı. Festivalin 24 yıldır sürdürülüyor olmasının, toplumun gösterdiği dayanışma, birlik ve beraberlikten kaynaklandığını söyleyen Sezgin,  sorunların çözümünün örgütlü olmaktan geçtiğini ifade etti.

Türkiye’den festival içi gelen Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan,  yazar Fehim Işık ve  Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu ile Day-Mer Yöneticisi Oktay Şahbaz da birer konuşma yaptılar.

Şölen havasında geçen festivalde Seizethe Day  müzik grubu, Day-Mer ve International Dance and Music Centre ekipleri de halk oyunları gösterileri ile festivale renk kattılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.