kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3130
EURO
35,0793
STERLIN
40,9385
BITCOIN
$70.707
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Genelevler kapanır mı?

13.07.2012
0
A+
A-

Haftalardır sevgili gazeteci arkadaşım Figen Güneş ile birlikte araştırdığımız ve bu hafta manşetten verdiğimiz, genelevleri konu alan haberimizin bazı kesimlerin tepkisini çekeceğini biliyorum.

Değerli okurlarımız,

Haftalardır sevgili gazeteci arkadaşım Figen Güneş ile birlikte araştırdığımız ve bu hafta manşetten verdiğimiz, genelevleri konu alan haberimizin bazı kesimlerin tepkisini çekeceğini biliyorum.

Sauna reklamları aldığı için bazı kesimlerin acımasız eleştirilerine maruz kalan bir gazetenin çalışanı olarak, yaptığımız bu haberle de, saunaları teşvik ettiğimiz gerekçesiyle suçlanacağımız, hatta hedef gösterileceğimiz kuşkusuz. Sauna ilanları alan gazetelere reklam verilmemesi yönünde geçmişte yürütülen kampanyaların devamı niteliğinde yeni kampanyalar bile başlatılabilir. Ancak ne kadar tepki verilirse verilsin, saunalara talebin reklamla veya haberle teşvik edilemeyeceğinin eminim herkes farkındadır.

Bir kadın olarak, kadın bedeninin para karşılığında acımasızca kullanılmasına ben de karşıyım. Kadın hassastır, duygusaldır, narin bir çiçektir, estetik ve güzelliğin sembolüdür. Duygusal zekasıyla üstesinden gelemeyeceği sorun yoktur kadının. Aynı anda hem iş kadını, hem ev kadını, hem eş, hem de anne olabilmeyi başarabilecek, doğa üstü bir donanıma sahiptir kadın. Arzularını ve dürtülerini kontrol altında tutmayı başarabilen kadın, herşeyden önce sevgi doludur ve sevginin gücüne inanır. İçinde sonsuz bir sevgi barındıran kadına ancak sevgiyle yaklaşılmalıdır, parayla değil.

Çeşitli nedenlerle bedenini satmak durumunda kalan kadınlara, para ödeyerek -hiçbir vicdani çatışmaya girmeksizin- cinsel açıdan tatmin olma yolunu tercih eden erkekler var olduğu sürece, ne yazık ki sauna adı altında seks ticareti yapan mekanlar para kazanmaya devam edecek. Öyleyse işe gazete reklamlarını protesto etmek yerine erkeklerin bilinçlenmesini sağlayacak projeler üzerinde çalışarak başlamak gerekmiyor mu?

Namus kavramının sadece kız çocuklarının omuzlarına yüklendiği, erkeklerin ise çocukluk yaşlarından itibaren, ‘erkek adamın elinin kiridir’ gibi sözlerle cesaretlendirildiği bir toplumda, kadınların adeta et ve balık pazarındaymış gibi pazarlandığı, erkeklerin de hiç utanç duymadan ve vicdan azabı çekmeden ellerini kollarını sallayarak girip, çıktıkları mekanlara olan talebin sona ermesi beklenemez.

Erkeklerin çoğu zaman, belki de bilinç altlarına attıkları, vicdani çatışmalarını, doğa kanunlarıyla bağdaştırarak bastırmaya çalıştıklarını düşünüyorum. ‘Ne yapalım allah böyle yaratmış’, ‘Erkekler üremek için programlanmışlar’, ‘Biyolojik olarak imkansızdır, erkeğin tek eşli olması’….gibi bir çok saçma sapan bahanenin altına sığınan erkekler, insanoğluna, doğadaki diğer canlılardan farklı olarak duygu ve düşünce gücü verildiğini unutuyorlar. Biz insanız. Sadece bize bahşedilen duygu ve düşünce gücümüzle ahlaki ve toplumsal değerlerimize sahip çıkabilir, doğal dürtülerimizi kolaylıkla kontrol altına alabiliriz. Ama ille de  kendinizi doğadaki diğer canlılarla kıyaslamak istiyorsanız, doğadaki dişi canlıların hayatları süresince sadece bir erkekle çiftleşmedikleri gerçeğini de göz ardı etmemelisiniz. Arılar her çiçekten bal alıyorlarsa, çiçekler de üstlerine konan bütün arılara bal veriyorlar. Bir tek pilavla ömür geçmeyeceğini düşünüyorsanız, eşleriniz ve kızlarınızı bir tek pilava mahkum etmenin adaletsizliğini de idrak edebilmelisiniz.

Aslında bu konuda da asıl görev yine biz kadınlara düşüyor. İşe öncelikle erkek çocuklarımıza sevginin gücünü öğreterek başlamalıyız diye düşünüyorum. Bir erkek çocuğu annesi olarak, cinsel dejenerasyonla mücadele konusunda üzerime düşeni fazlasıyla yapacağıma inancım sonsuz. Elbette, oğlumun, duygusal açıdan dejenere olmuş kızlara aşık olup acı çekmemesini umut ederek. Çünkü ardı ardına hayal kırıklığı yaşayan kadınlar da zamanla duygularını kaybedip bilinç altlarına attıkları intikam duygusuyla tıpkı erkekler gibi acımasız olmaya başlıyor, duygusal dejenerasyona uğruyorlar.

Hayvanların evcilleşerek insani davranışlar sergilediği günümüzde, hayvanlar alemine özenerek yaşamak da, sevdiğimiz insana sevgiyle dokunmanın hazzını yaşayamak da bizim elimizde.

Kalbimiz, beynimiz ve duyularımızın birlikte hareket ettiği sevgi dolu bir hayat süren sağlıklı bir toplum olmak dileklerimle…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Sinan Sökmen says:

    Sanem Şahin
    Muhterem Hanfendi,
    Londra gazetelerinde bir arama yaparken tesadüfen sizin bu yazınızın tamamını okudum ve gerçekten
    Erkek olmakla mahçubiyet hissettiğimi söylemeliyim her ne kadar o tiplerde bir Kişi olmadığımı söylesem’de nihayetinde bir Erkeğim.
    Sizin her cümlenize katılıyorum ama,bu hususlarda iyimser olamıyorum zaman geçtikçe daha’da zor bir zamana doğru açılıyor İnsanlar.Genel bir bakışla hem Türkiye’de hem Avrupa Ülkelerinde yaptığım
    gözlemlere dayanarak İnsanlığın daha kötü,acımasız,cani davranışlara yönlendiğini,yönlendirildiğini görüyoruz.Belki sizde fark etmişsinizdir İnsanların ne kadar küfürbaz olduklarını hatta genç kızların erkekler gibi küfür ettiklerini.Özet olarak çok gezmiş bir kişi olarak geleceğe pozitif bakmayı diliyorum, Eğer imkanınız olursa, sizden yada sizin gibi gazeteci bir arkadışınızdan yardım talep ediyorum. tabii detaylı olarak anlatacağım(ama Önce Özet olarak) kısaca anlatacağım durumdan sonra yardımınızı isteyeceğim yada tavsiye edeceğiniz bir diğer Gazeteci Kişi ile. Teşekkür ediyor Esenlikler diliyorum.