kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3455
EURO
35,0945
STERLIN
40,8271
BITCOIN
$70.918
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Joannides’den açık mektup

Joannides’den açık mektup
28.02.2014
0
A+
A-
Enfield Belediyesi meclis üyesi Chris Joannides’in Muhafazkar Partisinden ihraç edilmesinden sonra Londra Gazete’ye yolladığı mektubun Türkçe çevirisi aşağıdadır.
Councillor Chris Joannides

Belediye meclis üyesi Chris Joannides

Bilindiği üzere, Muhafakazar Partisi 12 aylık bir süre için – iddialara göre tedbir olarak – üyeliğimi askıya almayı kararlaştırdı. Mayıs’taki yerel seçimlerde aday olmamı fiilen durduran Merkez Muhafazakar Partisi, Enfield Grange bölgesini temsil etmemin uygun olup olması konusundaki kararı seçmenlere bırakmak yerine kendileri almış bulunuyorlar. Bununla beni orantısız bir şekilde cezalandırdılar. Üstelik başkalarına – hele Edmonton’a “Birleşmiş Milletler Aşevi” ve daha da kötü laflarla hitap edenlere – dokunmadılar.

Yapacak daha önemli işleri olması gereken ulusal Muhafazakar Partisi’nin, küçük önemsiz bir gruba taraf olup kendi meslektaşını aşağılamak yerine Enfield’ı perişan eden süprüntü İşçi Parti yönetimiyle neden mücadele etmediğine hayret ediyorum.

Masum olduğumu bildiğim için 2013’ün Şubat ayında Muhafazakar Partisi’nden istifa etmeyi reddetmiştim, ama bunun kanıtlanması bir senemi aldı. Polis soruşturma yaptı ve Kraliyet Savcılık Servisi (Crown Proseuction Service) hakkımda yasal işlem yapılmayacağını bildirdi. Yerel partim de soruşturma yapıp beni suçsuz buldu, ve seçim komitesinin onayı sonrasında adaylığıma yeşil ışık yakılmıştı.

Facebook’a çıkan görüntü ve yorumlar aşırı, seçici, çoğunlukta  anlamsız bir şekilde çarpıtılarak medyada yayınlandı. Facebook duvarımda çıkan çarşaflı iki kadını ve yanlarındaki çöp torbalarını gösteren fotoğraf, Kıbrıslı Türk soyundan olan ve ailesi Akıncılar’dan (Lourougina) gelen Raziye Ki isimli bir arkadaşım tarafından paylaşılmıştı.

Şikayetçilerin aslında kim olduğunun açıkca farkındayım. Bunlardan birisi kendisine Rum “muhbir” (Greek Cypriot “whistleblower”) diyen Maria – asıl ismi Angela, kendisi eski Facebook arkadaşımdı ama özel nedenlerden dolayı artık konuşmuyoruz.

Ne yazıkdır ki şikayetçiler Facebook hesabımda olan tatil resimlerimi paylaşmadılar. Bunların arasında Türkiye, Arnavutluk, Tunus, Fas, Mısır, Ürdün ve Libya gibi Müslüman çoğunluklu ülkelerdeki seyahatlerim var. Larnaka’da Tuz Gölü yakınlarında (Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra İslamiyet’te en önemli dördüncü hac noktası olan) Hala Sultan Tekkesi’nde İmam Şakir’le olan fotoğraf ve çalışmalarımın da paylaşılmaması üzücü.

Yeşil Hat Projesi fotoğraflarımı paylaşmamaları da üzücü – 2007 yazında Baf/Pafos bölgesindeki Vudi (Kalo Chorio) ve Yayla (Gialia) cami temizlik çalışmalarım bunların arasındaydı. 2008 senesinde Hasan İbrahim isimli yaşlı bir arkadaşımı 1974’ten beri göremediği Arpalık (Agios Sozomenos) köyüne götürmüştüm. Onu oraya götürebilecek hayatta olan akrabası yoktu.

2006’ta belediye meclis üyesi seçildiğimde İstanbul’un Sarıyer ilçesini Enfield’la kardeş şehir yapma projesini açıkca desteklemiştim – hernekadar Rum toplum basını beni eleştirse de. Bu Muhafazakar Parti girişimi o zaman muhalefette olan İşçi Partisi tarafından reddedilmişti.

Türk toplumuna tek mesajım şöyle: bunca yılda birçok Kıbrıslı Türk arkadaşım oldu ve iletişimi koparmadık. Son sene içerisinde bana destek vermeleri, yardımcı olup şahsi referans vermekte hazır olmaları beni duygunlandırdı. Hayat devam eder ve eski Kıbrıs atasözünün dediği gibi, “bir kapı kapanırsa diğeri açılır”.

Teşekkür ederim,

Chris Joannides

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.